Автор: obektivno.bgХърватия е на дъното на ЕС, когато става дума

...
Автор: obektivno.bgХърватия е на дъното на ЕС, когато става дума
Коментари Харесай

Президентът на Хърватия: На дъното на ЕС сме, само България е по-зле

Автор: obektivno.bg

Хърватия е на дъното на Европейски Съюз, когато става дума за някогашни социалистически страни, единствено България е по-зле, каза хърватският президент Зоран Миланович, представен от телевизия N1.

„ Не би трябвало да се помиряваме с това. Като начало Хърватия би трябвало да е някъде по средата и да мисли по какъв начин да бъде най-хубавата в конкуренция с Унгария, Чехия, а не с Дания и Швеция, с цел да бъде като Словения, която имаше положително ръководство и шанса да се развие малко друго от Хърватия през последните 30 години и това е очевидно “, сподели президентът.

Имаме потребност от децентрализация, добави той. В Хърватия равнището на децентрализация „ е тъпо и не съществува “. „ Нищо не се прави, за жалост. Не тъй като човек не знае по какъв начин, тъй като има модели, а тъй като не желае, защото това ви коства политическо въздействие, рекет и опция за изнудване… Така че това е изнудване, ще го извършите по моя метод и вие ще получите парите ”, изясни Миланович.

Времената са други, сподели президентът. „ Светът се трансформира, Европа се трансформира. Младите стартират да гласоподават. Очакванията са разнообразни, само че това, което не се трансформира, е желанието на хората да живеят добре. ”

Той прикани хърватите да се възползват оптимално от еврофондовете, тъй като те „ няма да идват постоянно “.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР