Франсоа Аселино, лидер на Френския народно-републикански съюз, заяви пред ТАСС,

...
Франсоа Аселино, лидер на Френския народно-републикански съюз, заяви пред ТАСС,
Коментари Харесай

Френски политик сравни събарянето на паметници в Украйна с действията на талибаните в Афганистан

Франсоа Аселино, водач на Френския народно-републикански съюз, съобщи пред ТАСС, че управляващите в Киев са организирали " същинска културна война ", разрушавайки монументи и забранявайки съветската литература в образователни заведения и библиотеки.

 

Признанието на някогашния френски президент Франсоа Оланд, че Минските съглашения са били употребявани, с цел да се даде глътка въздух на Киев и западните страни и да се укрепи украинската войска, единствено удостоверява изказванията на съветското управление за нечестността на западните страни и подкопава доверието в Запада в останалата част от света, съобщи още Франсоа Аселино пред ТАСС.

Решението на украинските управляващи да демонтират паметниците на императрица Екатерина II и пълководеца Александър Суворов в Одеса наподобява на дейностите на талибаните, които взривиха две от най-големите скулптури на Буда в света в долината Бамиан. Това мнение изрази в изявление за сътрудник на ТАСС водачът на френската партия " Народен републикански съюз " Франсоа Аселино.

„ Това е сходно на това, което направиха талибаните през 2001 година със статуите на Буда в долината Бамиан “, сподели политикът. Той напомни, че тези будистки светилища, изсечени в скалите към V век, са оживели след нашествието на Чингис хан.

 

„ И в този момент пристигнаха талибаните, които, употребявайки идеологическа интерпретация на исляма, взеха решение да заличат историята на личната си страна, като унищожат тези скулптури на Буда. Според мен това е сравнимо с това, което се случи в Одеса “, сподели Аселино.

Паметникът на основателката на града, съветската императрица Екатерина II, беше демонтиран в Одеса в четвъртък, а на негово място бешепоставено украинското знаме.

„ Случващото се в Украйна е причина за безпокойствие, защото става дума за опити за смяна, заличаване, пренаписване на историята “, сподели Аселино. Според него киевските управляващи са организирали " същинска културна война ", събаряйки монументи и забранявайки съветската литература в образователни заведения и библиотеки. " Това буди безпокойствие, тъй като всеки, който търси мир, се пробва да учи историята. Желанието да се изтрие историята е тоталитарно и намирам това за извънредно ужасяващо ", сподели френският политик.

Франсоа Аселино назова Украйна „ изкуствена страна “, формирана „ посредством прибавяне на територии “, за което „ французите не знаят, тъй като медиите не им споделят “. " Фактът, че киевските управляващи се пробват да унищожат паметниците, приказва за уязвимост. Това е доказателство, че те не желаят да позволен съществуването на доказателства, че (земите в южната част на Украйна -бел. ТАСС) са били съветски, откакто са били отвоювани от Османската империя ”, продължи френският политик.

Според него, макар антируската агитация в медиите, доста французи считат, че Франция " няма работа " в Украйна. Аселино уточни, че доста от неговите сънародници „ помнят какво направи Русия за Франция на разнообразни стадии от историята, в това число по време на Втората международна война “, тъй че в обществото няма изразени антируски настроения. Гой добави, че републиката уважава историята на френско-руските връзки и напомни съществуването на улица " Санкт Петербург " и площад " Сталинград " в Париж.

Признанието на някогашния френски президент Франсоа Оланд, че Минските съглашения са били употребявани, с цел да се даде глътка въздух на Киев и западните страни и да се укрепи украинската войска, единствено удостоверява изказванията на съветското управление за нечестността на западните страни и подкопава доверието в Запада в останалата част от света, съобщи още Франсоа Аселино пред ТАСС.

" Беше необичайно Оланд да направи сходно изказване, тъй като то (...) изобличава страните от Запада като лъжци. И по този метод никой не може да им се довери. А това придава спомагателна тежест на думите на Путин, когато приказва за империята на лъжите, която съставлява западният лагер “, сподели Аселино.

Френският политик изрази страдание за неналичието на " интелектуална почтеност " измежду управлението на западните страни и в западните медии и сподели, че " схваща причините на Русия " в подтекста на сигурността. „ По същия метод бих схванал причините на Съединените щати, в случай че те изразят угриженост и реагират на разполагането на съветски военни бази по границите на Аризона, да вземем за пример в Мексико. Но това не се случва, случва се противоположното ", сподели Франсоа Аселино, водач на Френския народно-републикански съюз, пред ТАСС.

Източник ТАСС, " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР