Фрагменти от библейски свитък и други реликви са намерени от

...
Фрагменти от библейски свитък и други реликви са намерени от
Коментари Харесай

Откриха древен библейски свитък в Пещерата на ужасите

Фрагменти от древен свитък и други реликви са открити от археолози в пустинните пещери в Израел. " Историческото изобретение " включва десетките части пергамент, написани на гръцки, в които единствено името на Бог се появява на иврит.

Смята се, че свитъкът е принадлежал на еврейски бунтовници, избягали на хълмовете след несполучлив протест на юдеите против Рим преди повече от 1900 години.

Десетките фрагменти от чужд свитък от Мъртво море с древен текст, бяха открити по време на интервенция за прекъсване на иманярите, които ограбват пещери в региона, заяви АП.

По фрагменти от папирус има гръцки текст от книгата на Захария и книгата на Наум. Те са датирани с въглероден разбор към 2 век, заяви израелското ведомство по античните монументи.
Снимка: ISRAEL ANTIQUITIES AUTHORITY  Откриха античен древен свитък в

Това са първите фрагменти от свитъци, откривани в пустинята южно от Ерусалим от 60 години. Смята се, че са от поредицата пергаменти от обекта, наименуван " Пещерата на ужасите " поради откритите там 40 човешки скелета през 60-те години на предишния век. Пещерата е в каньон в Юдейската пустиня.

Свитъците евентуално са прибрани в пещерата през въстанието на Бар Кохба против Рим по времето на император Адриан от 132 година до 136 година
Снимка: EPA/БГНЕС / ISRAEL ANTIQUITIES AUTHORITY  Откриха античен древен свитък в

Свитъците от Мъртво море са открити в пустинни пещери на Западния бряг покрай Кумран през 40-те и 50-те година на предишния век. Те са датирани към 3 в. прочие н. е. до 1 в. н.е. Сред тях са най-ранните известни древен текстове и документи с вярванията на малко разбрана еврейска фракция.

Освен артефактите от римско време при разкопките в над 500 пустинни пещери са открити и мумифициран скелет на дете на 6000 години и голяма кошница от неолита, която е на 10 500 години.
Снимка: EPA/БГНЕС  Откриха античен древен свитък в

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР