Фото БГНЕССкелетът на Тиранозавър рекс, живял преди около 67 милиона

...
Фото БГНЕССкелетът на Тиранозавър рекс, живял преди около 67 милиона
Коментари Харесай

Рекорд: Скелет на Тиранозавър се продаде за $31,8 млн.

Фото БГНЕС

Скелетът на Тиранозавър рекс, живял преди към 67 милиона години, е бил продаден на търг за повече от 31,8 милиона $, съобщи ТАСС.

" Аукционна къща “Кристис ” сложи нов международен връх в търговията. Тиранозавърът на име Стан беше продаден за 31 847 500 $ ”, гласи известието, в което се показва, че по предварителни оценки за Стан е щяло да бъдат платени сред 6 и 8 милиона $.

Това е един от най-завършените и добре непокътнати скелети на Тиранозавър рекс със 188 кости. Фрагментите му са открити през 1987-а по време на разкопки в Южна Дакота от палеонтолога – дилетант Стан Сакрисън. Първоначално неговата находка се смятала за част от скелета на тревопасния динозавър трицераторпс и едвам през 1992-а учените стигат до заключението, че Сакрисън е разкрил скелет на Тиранозавър. Според специалисти Тиранозавърът е тежал 7-8 тона. Това е почти двойно повече от африкански слон. Резците му надвишават 27 см. дължина.

Досега ценовият връх за продажба на скелет на Тиранозавър беше от 1997-а. Тогава скелетът на гигантския див звяр бе продаден на търг в Чикаго за 8,36 милиона $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР