ФОТО БГНЕСГонка между абитуриенти и полиция. Младите хора се събраха

...
ФОТО БГНЕСГонка между абитуриенти и полиция. Младите хора се събраха
Коментари Харесай

Абитуриенти и полиция цял ден се гонят/ФОТО/

ФОТО БГНЕС

Гонка сред зрелостници и полиция. Младите хора се събраха първо пред катедралата „ Св. Александър Невски ”, с цел да си създадат изпращане. Но полицията ги изгони, тъй като първо събирането на доста хора на едно място към момента е неразрешено и второ в съседство течеше протестната седенка на Мая Манолова.



Служител на реда изясни, че повода да ги приканват да си отидат е провеждащият се митинг пред Министерския съвет. Всички зрелостници носеха с защитни маски.



Така младежите взеха решение да се реалокират и колоната от украсени с балони коли се насочи към Националния исторически музей в " Бояна ". А там се развихри същински ваучър, съпроводен от форсиране на мотори на мотори и коли, дрифт, цветни димки и конфети, и естествено музика, която излизаше от колони, захранвани от батерии, съобщи ДарикНюз.



„ Напред към образованието и задачите. Ще би трябвало да се стремим напред и нагоре, тъй като без цели няма по какъв начин да стане. Аз ще вървя в Холандия с осведомителни технологии. Искам да завдърша там и да се върна в България, тъй като съм патриот “, сподели Александър Алексиев от Търговско-банковата гимназия.



Ванеса Гетова, която е от 2 СУ пък показа, че се е почувствала афектирана от обстоятелството, че зрелостниците са били изгонени от площада пред „ Александър Невски “ и добави, че е кофти да си зрелостник по време на пандемия, само че е щастлива, че все пак са съумели да се провеждат и да се съберат.

„ Предстоят доста значими кандидатстудентски изпити в Медицинския университет и притискам палци да ги взема. Мечтая да изучавам стоматология. Кариера тук в България, тъй като който желае да успее тук, не в чужбина. Много хора споделят, че в България няма шанс, само че това не е по този начин “, уверена е Ванеса и акцентира, че това, което гони младежите от родината, е неналичието на работни места.



Цвети, която приключи 12-то учебно заведение, пък не счита, че са рецесията ги е прецакала, тъй като всички са дружно и са си създали едно хубаво изпращане. „ Ще имам обучение в България, в Медицинския унивверситет. Кариера също в България. Обичам България и тя дава благоприятни условия “, сподели тя.

Малко по-късно, полицията изгонени зрелостниците и от там, и ги прикани да се приберат по домовете си.



Младите обаче споделиха, че макар възбраната да се събират, множеството от тях ще честват довечера. Според тях, този ден е единствен в живота и се надяват, че никой няма да им попречи да се разделят почтено с ученическите си години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР