Формированията за противовъздушна отбрана постигнаха много добро ниво на координация

...
Формированията за противовъздушна отбрана постигнаха много добро ниво на координация
Коментари Харесай

Вижте как приключиха стрелбите на противовъздушната ни отбрана на Шабла

Формированията за противовъздушна защита реализираха доста положително равнище на съгласуваност и взаимоотношение при взаимните стрелби по обединен сюжет за отразяване на въздушен удар в границите на „ Шабла-2021-2 “. Това оповестиха от пресслужбата на МО.



На зенитния полигон на Военновъздушни сили в продължение на два дни – на 10 и 11 септември, формированията от българските Военновъздушни сили сполучливо изпълняваха бойни пускове със зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) 2К12 „ Куб “, С-75 „ Волхов “ и С-125 „ Нева”. Умения в действителната пукотевица демонстрираха и формированията от състава на Съвместното командване на специфичните интервенции, Военновъздушните сили и Сухопътните войски, въоръжени с портативни зенитно-ракетни комплекси „ Стрела-2М “.

Военнослужещите от състава на зенитно-ракетния дивизион на 61-а механизирана бригада на Сухопътните войски организираха сполучливи бойни пускове със зенитно-ракетния комплекс „ ОСА-АКМ “ по нисколетящи цели, имитиращи вертолет за огнева поддръжка. Те демонстрираха отлични умения при захвата и последвалата пукотевица и реализираха две директни попадения, което е показателно за отличната подготовка и високия професионализъм на персоналния състав.



Артилерийско-техническият дивизион от състава на 4-ти артилерийски полк на Сухопътните войски извърши през днешния ден, 11 септември, бойни стрелби с ракетния комплекс (РК) 9К79 „ Точка “. Те бяха следени от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командира на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов.

„ Военнослужещите в никакъв случай не са стреляли за по-малко от отличен с тези комплекси. Постигнатото от тях е резултат от дълъг труд и безкрайни тренировки. На прав път сме “, съобщи бригаден военачалник Николай Караиванов във връзка извършените бойни пускове със ЗРК „ ОСА-АКМ “ и РК „ Точка “.



В хода на стрелбите бяха употребявани светещи парашутни цели, чийто пуск правиха самолети Су-25, както и радио-управляеми цели от вида Р-01, имитиращи безпилотен разследващ уред.

В обезпечаване на стрелбите участваха също вертолет AS 532 AL „ Cougar “ от авиобаза Крумово и сили и средства от състава на Военноморските сили.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР