Формацията "Демократична България“, която включва ДСБ, Да, България и Зелените,

...
Формацията "Демократична България“, която включва ДСБ, Да, България и Зелените,
Коментари Харесай

Демократична България: Управляващите се страхуват от електронно гласуване

Формацията "Демократична България “, която включва ДСБ, Да, България и Зелените, прикани ръководещите да заявят ясно, че не желаят електронно гласоподаване през 2019 година и не могат да го вкарат - нямат потенциал и воля да обезпечат присъединяване на стотици хиляди наши сънародници в изборния развой, изключително на пребиваващите зад граница български жители.

"Преди тъкмо 2 години Народното събрание, вследствие на извършения референдум, одобри промени в Изборния кодекс, с които се планува електронно отдалечено гласоподаване на изборите за Европейски парламент през 2019 година Днес, една година преди тези избори, е ясно, че ръководещото болшинство, а и проформа опозицията, не желаят електронното гласоподаване. Проектът, за който е обезпечено европейско финансиране, е зациклил. Спрян е планът за електронна идентификация, а новите електронни персонални карти, с които електронното гласоподаване би могло да бъде всеобщо, се отсрочват непрекъснато ", се споделя в позиция на групировката.

Според създателите на позицията, когато наближат европейските избори през 2019 година, ръководещите ще се “завайкат” по какъв начин ЦИК и администрацията не са изпълнили закона. Но на всички е ясно, че един план се движи не от администрацията, а от политическата воля – в случай че ръководещото болшинство имаше такава, плановете към този момент щяха да са осъществени – както за електронно отдалечено гласоподаване, по този начин и за електронна идентификация, и към този момент щяха да текат тестови гласувания, с които да се потвърди работоспособността и сигурността на системата.

"Политическият боязън от електронно гласоподаване блокира плановете. И министър председателят Борисов, и парламентарното болшинство се снишават. „ Тупането на топката “ е общоприет прийом, когато не желаеш нещо да се случи, а представителите на болшинството показват високо спортно майсторство ", се споделя още в документа.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР