Ford повдигна завесата на лудия GT Mk IV на събитието

...
Ford повдигна завесата на лудия GT Mk IV на събитието
Коментари Харесай

Ford пуска специален GT

Ford повдигна завесата на лудия GT Mk IV на събитието Velocity Invitational на Sonoma Raceway през уикенда. GT Mk IV е последният вид единствено за писта на третото потомство GT, само че е доста повече от просто хардкор версия на шосейния автомобил.

Всъщност цялата каросерия е изменена, което значи, че в този момент има толкоз притискаща мощ, колкото модерна спортна кола в Indy, или към 1088 кг. Сред най-очевидните образни промени е обновената предница с нов дифузьор, неповторима решетка, NACA канали и персонализирани LED фарове.

Промените не престават с персонализиран похлупак с големи отвори, солидно двукомпонентно крило и голям заден дифузьор от въглеродни нишки. Ford са удължили задната част.

Подобно на шосейния модел, Ford GT Mk IV се задвижва от EcoBoost V6 с два турбокомпресора, към този момент не е известно дали резервира работния си размер от 3,5 литра. Това, което знаем е, че моторът е изцяло освежен за потребление на пистата и предлага три разнообразни режима на мощ, надлежно 500 к.с., 700 к.с. и 800 к.с.

Автомобилът също по този начин е оборудван с адаптивно окачване на Multimatic и има особено направени карбоново-керамични спирачки. Multimatic ще създаде единствено 67 екземпляра от Ford Mk IV в завода си в Канада, като всеки от тях ще коства 1,7 милиона $.



Източник: AutoMedia
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР