Forbes братята Кирил и Георги Домусчиеви за първите български милиардери.

...
Forbes братята Кирил и Георги Домусчиеви за първите български милиардери.
Коментари Харесай

Forbes разкри първите български милиардери

Forbes братята Кирил и Георги Домусчиеви за първите български милиардери. Според авторитетното издание положението им се прави оценка на 4,2 миларда $.

Компанията им Huvepharma е шестата по величина здравна компания в света за животни, с действия, разпростряли се от фабрика за ваксини в Линкълн, Небраска до фармацевтичен цех в Северозападна Италия. Основен производител на ветеринарни медикаменти и ваксини, както и добавки за фуражи за добитък, Huvepharma регистрира доходи от 658 милиона $ през 2020 година, което е с 21% повече от 2018 година Това оказа помощ на притежателите ѝ – братята Кирил и Георги Домусчиеви – да станат първите милиардери в България. Кирил стана почетен жител на Небраска през 2019 година поради вложенията на Huvepharma в щата Корнхъскър, написа Forbes.

Братя Домусчиеви потеглиха от неугледна офис постройка в българската столица София и построиха своята многомилиардна империя, като приватизираха държавни компании и ги разшириха. Интересите им са още в региона на в недвижимите и футбола, написа изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР