Фондация BCause анонсира старта на десетото издание на Забавно лято,

...
Фондация BCause анонсира старта на десетото издание на Забавно лято,
Коментари Харесай

Фондация BCause представи обобщените резултати от програмата „Забавно лято, грижовна есен” 2023

Фондация BCause анонсира старта на десетото издание на „ Забавно лято, грижовна есен “ На особено събитие в Галерия DOZA в София Фондация BCause показа систематизираните резултати от провеждането на деветото издание на програмата „ Забавно лято, грижовна есен “ за покрепа на общностите в тютюнопроизводителните райони.

„ Програмата „ Забавно лято, грижовна есен “ обгръща над 26 обитаеми места, в които е доста мъчно общностите да получат това, което в огромния град наподобява като даденост – достъп до обучение, здравна грижа и поддръжка за пускане на бизнес. Отзвукът, който получаваме, ни демонстрира, че сме на прав път и реализираме своите цели. Всяка година, като част от програмата, близо 650 деца се включват в образователно-приключенските академии, преглеждаме към 2 500 възрастни хора, вземат участие към 100 бизнесмени с техните бизнес хрумвания, от които 15 доближават до край и получават финансиране за реализирането на техните бизнес хрумвания. Децата от летните просветително авантюристичен академии споделят, че с помощта на чудесните обучители, с които работят, желаят да учат повече, учителите - част от Академията за учители, трансформират радикално метода, по който приготвят и сервират уроците си, а възрастните, които посещават лекарите, ни посрещат с признателност и благодарност.

Програмата нямаше да бъде пълноценна без дейните, предприемчиви хора, които се включват в частта на програмата, наречена „ Академия за локални бизнесмени “. Те работят в посока възстановяване на средата в тяхното обитаемо място, допринасяйки за развиването на своя град. “, показа Елица Баракова, изпълнителен шеф на Фондация Бикоуз: в помощ на благотворителността “ на закриващото събитие за показване на резултатите от деветото издание на програмата. Финалът на „ Забавно лято, грижовна есен “ събра представители на медиите, участници от всички съставни елементи на програмата, уредници и сътрудници.

Водещ на събитието бе артистът и ефирен водещ Стефан А. Щерев. „ Всички, които работят по програмата " Забавно лято, грижовна есен " са хора с огромни сърца, които влагат изключителна сила, с цел да подобрят живота на общностите в тютюнопроизводителните райони. За нас е ентусиазъм да поддържаме програмата към този момент 9 години и се вълнуваме, че скоро ще отбележим 10-годишнината й. Малките обитаеми места постоянно остават в периферията на доста от значимите тематики за деня. Точно устойчивостта на програмата в годините потвърждава голямата потребност и смисъл от дейности в посока информираност, поддръжка и усилена работа по тематиките, свързани с здравната грижа за възрастните хора, образованието на децата, развиването на учителите и напредъка на младите бизнесмени в тези райони. ", показа Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България.

По време на събитието бяха показани систематизираните резултати от безплатните профилирани медицински прегледи, осъществени от болници-членове на „ Българска болнична асоциация “, която за трета година е сътрудник на програмата: УМБАЛ „ Медика “ Русе, МБАЛ „ Св. София “ и МБАЛ „ Хигия “ Пазарджик. С гостите показа директни усещания от прегледите Д-р Павел Кастаманов, ортопед от МБАЛ " Света София ", а адв. Свилена Димитрова – ръководител на Българска болнична асоциация заключи: „ За поредна година ББА влезе в живота на едни хора, които имат потребност от здравна грижа, както всички нас, само че не живеят в огромен град. И данните и резултатите демонстрират, че профилактиката и предварителната защита би трябвало да останат приоритет и, че както и през миналите години хората в тези региони чакат с неспокойствие нашите лекари да ги посетят и прегледат. Така че благодаря на Фондация „ Бикоуз “ и Филип Морис България за напъните, и се надявам, че в новия сезон на програмата ББА ще взе участие още веднъж интензивно. “ На самобитната сцена при Стефан А. Щерев се качиха и спечелилите в „ Академия за локални бизнесмени 7.0 ", дружно с програмния шеф на Център „ Ринкър “ към Фондация BCause – Явор Гочев. Радост Василева и Димитър Падарев от „ Спортувай с мен “, Елица Петрова, основател на BOHO PRO, Стефани Згурева от „ Plant Atelier “, Станислава Иванова, основателка на „ Nick’s Specialty Coffee “, Яница Карапенева - „ HPR-Training “ и Джейляна Вранчева и Мустафа Кьосов – „ Джейля – украшения от скандинавски мъх “ споделиха усещанията си от извършените образования, като общото обръщение, което се открои от финалистите бе, че с цел да изпълним концепциите и фантазиите си би трябвало да самоуверено да създадем първата крачка. Събитието бе посетено и от непредвиден посетител. Красивата далматинка Наоми придружи ветеринарния психолог и създател на „ HPR-Training “ Яница Карапенева. На финала на събитието водещият Стефан А. Щерев предложения на сцената и Лета Панайотова, Теодор Василев и Йоанна Димитрова от НЧ „ Бъдеще в този момент “, организацията, която организира детските образователно-приключенски академии, с които обичайно започва програмата „ Забавно лято, грижовна есен “. Тази година в програмата „ Уча с обич ” участваха 48 учители, а в програмата “Готови за първи клас ” - 33 учители. „ Образованието в дребните обитаеми места не е бита карта! “ – прочувствено и с горделивост описаха за отражението на програмата върху триумфите на учениците им учителите от СУ «Васил Левски», Дулово – Миглена Костова, зам. шеф и Александра Лечева, зам. шеф по образователната част.

В рамките на събитието посетители и участници се любуваха на приказна жива декорация. Тя бе дело на Стефани Згурева, създател и притежател на „ Плант Ателие “. Тя трансформира растенията в съвършения подарък за специфичен мотив или за огромно корпоративно събитие. Зелените подаръчета са устойчива алтернатива, която внася хубост и уют във всеки дом и са лесни за развъждане. Стефани е един от спечелилите в Академия 7.0. След събитието всеки от гостите отнесе една от тези живи хубости вкъщи си. За миналите 9 години, в навечерието на десетото издание програмата обхвана до момента общо 4 101 деца сред 7 и 14 година и 210 учители. Бяха извършени над 15 190 медицински прегледа на възрастни хора в 25 дребни обитаеми места на 11 общини от 6 тютюнопроизводителни района. От кандидатствалите над 400 бизнес хрумвания 94 предприемачески екипа минаха през образования, като 32 от тях получиха безплатно финансиране на обща стойност 195 000 лева В програмата, за деветте години от реализирането й, са вложени над 2 млн. лв. от Филип Морис България. Партньори на фондация BCause и нейния Център за предприемачество и образования „ Ринкър “ в реализирането на програмата са Народно читалище „ Бъдеще в този момент “, Българската болнична асоциация и локалните общински администрации.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР