Фолксваген (Volkswagen) планира да осигури доставките на акумулаторни батерии и

...
Фолксваген (Volkswagen) планира да осигури доставките на акумулаторни батерии и
Коментари Харесай

"Фолксваген" планира да конкурира "Тесла" със собствени европейски гигафабрики за батерии



" Фолксваген " (Volkswagen) възнамерява да обезпечи доставките на акумулаторни акумулатори и да разшири инфраструктурата за зареждане на електрически транспортни средства в Европа, като по този метод се стреми да форсира напъните за изпреварване на американската компания " Тесла " (Tesla) и за поевтиняване на по този начин наречената електрическа подвижност, оповестява Ройтерс.

Вторият в света авто производител, който подхваща смяна в посока на колите с акумулатори, съобщи в понеделник, че възнамерява да разполага с шест завода за произвеждане на акумулаторни кафези, които да проработят в Европа до 2030 година и които компанията ще построи независимо или с сътрудници.

" Електрическата подвижност се трансформира в главен бизнес за нас. Сега систематично интегрираме спомагателни стадии във веригата за основаване на цената “, съобщи основният изпълнителен шеф на " Фолксваген " Хърбърт Дийс по време на стрийминг онлайн за Volkswagen Power Day 2021.

Заводите ще имат индустриален потенциал от 240 гигаватчаса (GWh) годишно, споделиха от автомобилният колос.

Автомобилната група също по този начин съобщи, че ще влезе в партньорства с петролната компания BP и водещите европейски компании Enel и Iberdrola за разширение на зареждането на електрически транспортни средства.

Липсата на инфраструктура към момента се преглежда като съществена спънка за всеобщото приемане на коли с акумулатори, припомня организация Ройтерс.

" Фолксваген " съобщи, че възнамерява да има нов уеднаквен призматичен клетъчен дизайн от 2023 година, който ще поддържа понижаване на разноските, подбудено от нарасналото равнище на вътрешно произвеждане на кафези.

" Средно ще понижим цената на батерийните системи до доста под 100 евро за киловатчас (kWh) “, уточни членът на управителния съвет на Volkswagen Томас Шмал.

" Това най-сетне ще направи електрическата подвижност налична и преобладаваща задвижващата технология ", добави той.

Производителите на електрически транспортни средства, в това число американската компания за електрически автомобили Tesla, сега употребяват цилиндрични кафези на акумулатори, които наподобяват на акумулатори за фенерчета и са относително евтини и лесни за произвеждане. Призматичните кафези, които наподобяват на тънка книга с твърди корици, се обитават в правоъгълна железна кутия и са по-скъпи. Клетките са по-тънки и леки и наподобяват еластичен железен пощенски плик.

Цената на акумулаторните кафези, употребявани за електрически транспортни средства, е спаднала приблизително до 110 $ за киловатчас, съобщи Benchmark Mineral Intelligence (BMI) през декември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР