Флотски арсенал възнамерява да изгради полигон за утилизация на боеприпаси

...
Флотски арсенал възнамерява да изгради полигон за утилизация на боеприпаси
Коментари Харесай

Флотски арсенал ще прави полигон за унищожаване на боеприпаси край Варна? 


Флотски боеприпас има намерение да построи полигон за утилизация на муниции на територията на военния цех на границата на община Варна с Белослав. Това заяви Димитър Карбов по време на съвещанието на комисията по архитектура към общинския съвет, която той оглавява. По думите му капиталовото желание на завода е импортирано в районната ревизия по запазване на околната среда и водите във Варна.

От общината се чака да допусне създаването на обстоен организационен проект и проект за застрояване и регулация на терен от 28 дка, благосъстоятелност на Флотски боеприпас и ТЕРЕМ.

Изграждането на подобен полигон ще е рисков освен за живеещите в с. Константиново, селищните формирания в близост, само че и за град Варна, твърди Карбов. Колегите му от архитектурната комисия, въпреки и не толкоз крайни в мненията си, отхвърлиха да позволен създаването на проекти, преди да са чули съответни причини. Те се сплотиха към мнението да не се подхваща каквото и да било, преди Министерството на защитата, чиято благосъстоятелност са двете сдружения, да е показало пред общинския съвет подробна информация за капиталовите планове в региона.
Гинка Христова

dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР