Физическите упражнения. Тренировките. Те са единственият, категорично доказан начин да

...
Физическите упражнения. Тренировките. Те са единственият, категорично доказан начин да
Коментари Харесай

Учените разкриха най-сигурният начин да станеш по-умен и по-щастлив!

Физическите извършения. Тренировките. Те са единственият, изрично потвърден метод да стане човек по-умен, по-щастлив, по-здрав и спокоен. Дори не са сложно решение на проблемите. Но работят. В това убеждава един от най-популярните материали от седмицата на американското издание The Week, представено от обекти.бг.
Аргументите?

Упражненията ускоряват тялото и мозъка. Лаборатория на Университета на Колумбия в Съединени американски щати съумява да потвърди със фотоси от ядреномагнитен резонанс, че постоянната физическа интензивност предизвика неврогенеза – процесът на раждане на нови мозъчни кафези. Тези кафези се „ хранят “ от визитата на фитнеса. Тримесечен режим на спортуване покачва с към 30% кръвообръщението в частта от човешкия мозък, която дава отговор за паметта и ученето, показва опит на университета.

Мит е, че спортистите са глупави. Когато човек е в добра форма, се усилва способността му да учи. След като са правили физически извършения хората наизустяват думите от непознат език 20 на 100 по-бързо, твърди немско проучване от 2007 година Ето за какво, в случай че желаете да бъдете по-креативни, отделяйте към час на спортния тренажор в залата. Учените настояват, че когнитивната еластичност се усъвършенства след единствено 35 минути на занимания на фитнес апарат. Когнитивната еластичност е значима функционалност, на която изискуем намирането на отговори и изтраждането на тактики по отношение на изказвания и условия.

Офис служащите, които спортуват по обяд, са по-продуктивни , по-малко уплашени и по-енергични, твърди изследване на Университета в Лийдс, Англия.

Колкото повече се потим, толкоз повече се усмихваме. Не може да е по-просто, а е толкоз правилно. Доказват го други учени, от Университета „ Дюк “. Те се убеждават, че упражненията имат резултата на антидепресанти - понижават възприятието за паника и стресовите равнища. Хората със затънал метод на живот са един и половина пъти по-склонни да се депресират, показва и огромно проучване в Америка, което обгръща здравните индикатори на 8023 пациенти в границите на 26 години. Все още не сте уверени? Друго изследване в Холандия от 2006 година, което обгръща 19 288 близнаци и фамилиите им, също потвърждава, че физически дейните хора са по-малко тревожни, по-малко депресирани и нервни. Освен това са и по-социални.

Имайки пред това, какъв брой е потребната доза физическа интензивност?

45 минути на ден, до час, 6 дни в седмицата е оптималният вид, настояват създателите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР