First Citizens Bank ще закупи голяма част от Silicon Valley

...
First Citizens Bank ще закупи голяма част от Silicon Valley
Коментари Харесай

First Citizens Bank придобива голямата част от SVB

First Citizens Bank ще закупи огромна част от Silicon Valley Bank, оповестяват американските регулаторни органи и пресмятат, че сривът на кредитора ще докара до загуби от 20 милиарда $ за Фонда за обезпечаване на депозитите, средствата в който се внасят от банките. 
Според Financial Times основаната в Роли, Северна Каролина, кредитна институция ще поеме всички депозити на SVB, които са на обща стойност 119 милиарда $. First Citizens също по този начин ще поеме заемите на SVB и ще ръководи нейните 17 клона, оповестяват от Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC), представени от изданието.   

First Citizens ще закупи към 72 милиарда $ от активите на SVB с отстъпка, като остави към 90 милиарда $ скъпи бумаги и други активи на FDIC, която играе ролята на синдик.  
First Citizens, която назовава себе си най-голямата фамилна банка в страната, е един от най-големите купувачи на проблематични финансови организации през последните години. През 2008 година Франк Холдинг-младши поема поста основен изпълнителен шеф на финансовата институция, учредена от дядо му през 1898 година Оттогава той е управлявал близо две дузини придобивания в границите на банкови покупко-продажби, подпомагани от FDIC. Миналата година First Citizens заплати 2 милиарда $, с цел да придобие CIT, заемодател на приблизително огромни корпорации. 
Присъединяването на бизнеса на SVB ще усили доста размера на First Citizens, която в края на предходната година има малко над 100 милиарда $ активи и близо 90 милиарда $ депозити, което я слага на 36-то място по величина на активите в Съединени американски щати. Към петък пазарната стойност на First Citizens Bank е малко над 8 милиарда $.    Сделката следва оповестеното преди седмица сходно усвояване на Signature Bank, чиито интервенции бяха продадени на притежаваната от New York Community Bank Flagstar. Като част от тази договорка FDIC беше принудена да задържи заеми на Signature на стойност 60 милиарда $. Федералната организация пресмята, че банкрутът и преструктурирането на Signature Bank може да коства на застрахователния фонд FDIC 2,5 милиарда $. 

Спадът на акциите на SVB при започване на този месец породи опасения за назряващи проблеми за финансовата система на Съединени американски щати. На 10 март SVB беше поета от FDIC, откакто загубите от портфейла ѝ от скъпи бумаги и несполучливото набиране на капитал стреснаха вложителите и вложителите, които сложиха под напън ликвидността на организацията. 

Една от ограниченията за справяне със обстановката, които FDIC подхваща, е търг за активите на банкрутиралия заемодател, в който към този момент са се присъединили редица районни банки и частни вложители, измежду които Blackstone, Apollo, Carlyle, Sixth Street и HPS Investment Partners, оповестява още Financial Times.            
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР