Фирмите все по-трудно намират работници, като в същото време няма

...
Фирмите все по-трудно намират работници, като в същото време няма
Коментари Харесай

Работници няма, шефове не се търсят

Фирмите все по-трудно намират служащи, като в това време няма свободни места за мениджъри. Това демонстрират данни на компании за услуги в региона на човешките запаси, написа glas.bg.

Най-много разгласи са оповестени за Работници/Служители, в това число и обслужващ личен състав, като делът им доближи 69% от всички оферти през май.

Всяка трета публикация е за Експерти/Специалисти, а едвам 3 на 100 са за управителни фрагменти като мениджъри, демонстрират данни на платформа за търсене на работа.

След почивните дни през май има взрив в обявите за работа, като те стигат рекорден брой - със 76% повече по отношение на година по-рано.

Според специалистите една от аргументите за растежа е нарастването на предлаганите работни места в секторите “Хотелиерство и ресторантьорство ” и “Търговия и продажби ”. Персонал се търси и в секторите “Логистика и превоз ” (27%), “Производство ” (23%), “Здравеопазване и фармация ” (20%), “Счетоводство, одит, финанси ” (17%).

Според разбора – уеличението в търсенето на личен състав не е моментно, а наклонността се резервира през последните месеци. Според специалистите обаче дейните претенденти са малко и фирмите по-трудно намират фрагменти.

Вече в над 60% от обявите се загатва опцията за отдалечена работа, като наложителното 100% наличие в офиса може да стане причина за отвод на предложение за работа, разяснява Надежда Василева, шеф “Подбор на фрагменти ”.

Част от претекстовете за това са, че немалка част от чиновниците, които не са от София, към този момент са се завърнали по родните си места, освободили са жилищата в столицата и работят от у дома.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР