Финландският премиер Сана Марин коментира, че възможността страната ѝ да

...
Финландският премиер Сана Марин коментира, че възможността страната ѝ да
Коментари Харесай

Сана Марин: Присъединяването към НАТО ще укрепи цялата международна общност

Финландският министър председател Сана Марин разяснява, че опцията страната ѝ да се причисли към НАТО е за сигурността на жителите ѝ и прикани интернационалната общественост да се сплоти, с цел да затегне глобите против Русия по време на диалози в Япония в сряда, оповестява ЕйБиСи.

Очаква се необвързаните Финландия и Швеция да разгласят позицията си по отношение на участието в НАТО тази седмица, което може да бъде удар за Русия, цитира news.bg.

" Ако Финландия подхваща тази историческа стъпка, това е за сигурността на нашите лични жители ", сподели Марин на конференция след диалог с японския министър председател Фумио Кишида.

" Присъединяването към НАТО ще укрепи цялата интернационална общественост, която се застъпва за общи полезности ".

Кишида изрази готовността на Япония да ускори съдействието с Финландия, с цел да отговори на съветската инвазия в Украйна, както и да обезпечи мир и непоклатимост в Индо-Тихоокеанския район, където Япония е изправена пред закани от Северна Корея и възхода на китайската военна мощност.

Кишида сподели, че той и Марин са се споразумели да следват строги наказания против Москва и да дават оптималната поддръжка на Украйна. " Промените на статуквото със мощ не са позволени на никое място по света ", сподели той.

Япония бързо се причисли към други индустриализирани страни и Европейски Съюз при налагането на наказания след нашествието на Русия в Украйна. В Токио нарастват опасенията, че войната може да насърчи Китай да предприеме по-настоятелни военни дейности в Източно и Южнокитайско море, където големите териториални искания на Пекин се припокриват с тези на по-малките му съседи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР