Финландският мобилен оператор Elisa ще получи 3,9 млн. евро от

...
Финландският мобилен оператор Elisa ще получи 3,9 млн. евро от
Коментари Харесай

Elisa ще създаде най-голямата виртуална електроцентрала в Европа

Финландският мобилен оператор Elisa ще получи 3,9 млн. евро от локалното държавното управление, с цел да сътвори разпределено предпазване на сила (DES) в мрежата си. Според DataCenter Dynamics силата ще се предава и към локалните електропреносни мрежи, в случай че е належащо. Безвъзмездната помощ от финландските управляващи ще даде опция за основаване на най-голямата в Европа " виртуална електроцентрала " за енергийна успеваемост и ръководство на съхранението на сила. Според оператора това е най-големият план от този тип в Европа.

Той се финансира по линия на финландския План за възобновяване и резистентност, който предизвиква планове за зелена сила. Elisa към този момент е тествала новото решение в 200 базови станции. Според компанията потреблението на DES ще помогне за понижаване на разноските за електрическа енергия. Системата към този момент е получила авансово утвърждение от финландския оператор на електропреносната мрежа Fingrid. Безвъзмездната помощ ще даде опция за виртуално предпазване на сила с потенциал до 150 MWh, което е най-големият план за предпазване на сила в Европа, даже спрямо плановете за централизирано предпазване.
-->
DES употребява изкуствен интелект и машинно образование, с цел да усъвършенства потреблението на електрическа енергия от базовите станции и дейно да ръководи циклите на зареждане/разреждане на батериите по метод, който ще трансформира аварийните зареждания на мрежата от базови станции във " виртуална електроцентрала ", способна да споделя сила с локалните оператори на преносни мрежи при положение на ненадейно нарастване на товара.

Новото решение ще обезпечи опция на изкопаемите горива в някои случаи и ще подкрепи електроснабдителните мрежи, които се нуждаят от спомагателни източници на възобновима сила. Смята се, че системата освен ще увеличи устойчивостта на информационните мрежи, само че и ще спомогне за икономисване на разноски за електрическа енергия и ще способства за реализиране на нулеви излъчвания на парникови газове, като насърчи съхранението на сила да се запълва от възобновими източници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР