Финландия записа трудна, но важна победа в гостуването си на

...
Финландия записа трудна, но важна победа в гостуването си на
Коментари Харесай

Финландия измъкна безценен успех в Казахстан, звезда на Нордселанд герой

Финландия записа сложна, само че значима победа в гостуването си на Казахстан в среща от група „ H “ от квалификациите за Евро 2024. Единственото попадение означи нападателят на Нордселанд Оливер Антман в 78-ата минута.

По този метод финландците реализираха четвърта поредна победа, като в тези мачове нямат и позволен гол. Скандинавците оглавиха групата си с 12 точки, до момента в който Казахстан остава втори с 9 точки, само че и с мач повече от Дания и Словения, които ще играят срещите си по-късно довечера.

През първата част двата отбора си размениха няколко по-опасни обстановки. Още в седмата минута рисков удар на Бактийор Зайнутдинов не уцели вратата на гостите. Финландците пък дадоха отговор с добър шут в 21-ата минута на Теему Пуки, избит от вратаря на Казахстан Игор Шацкий в ъглов удар. Осем минути по-късно финландският вратар Лукаш Храдецки не се намеси добре при центриране отляво, само че за негов шанс топката излезе в корнер. В 31-вата минута пък гол на домакините бе анулиран поради нарушаване.

Втората част стартира с по-добра игра на гостите. В 56-ата минута рисков удар на Йоен Похянпало бе блокиран от бранител на домакините, а шест минути по-късно Расмус Шулер насочи добър отдалечен шут, само че той бе избит от Шацкий.

Все отново по-добрата игра на финландците даде резултат в 78-ата минута, когато поведоха. След добра композиция резервата Бенямин Калман изведе Оливер Антман и нападателят на Нордселанд, който ще играе в групите на Лигата на конференциите против българския Лудогорец, откри резултата за гостите - 0:1 за Финландия.

Само две минути по-късно Калман имаше опция да удвои задатъка на фините, само че Шацкий мазета.

Казахстан опита да изравни резултата, като в 83-тата минута резервата Рамазан Оразов стреля рисково, само че Храдецки съумя да избие в корнер. До края на срещата гостите съумяха да задържат скъпата си преднина.

MAHTAVA TAISTELU - JA TÄYSI PISTEPOTTI!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР