Финландия успя да победи световния шампион Франция с 2:0 преди

...
Финландия успя да победи световния шампион Франция с 2:0 преди
Коментари Харесай

Финландия тресна Франция, преди да дойде в България

Финландия съумя да победи международния първенец Франция с 2:0 преди гостуването на България за Лигата на нациите в неделя. Скандинавците сътвориха сензацията на " Стад дьо Франс " в Париж. Контролата беше ръководена от българския арбитър Никола Попов.

Попаденията означиха Маркус Форс в 28-ата минута след груба неточност във френската отбрана, както и Онни Валакари в 31-ата. И двамата голмайстори бяха дебютанти в състава на финландците.

Титуляри за „ петлите “ бяха и играчи от Висшата лига - Пол Погба, Оливие Жиру, Муса Сисоко и други, а дебют записа крилото на Борусия (Мьонхенгладбах) Маркюз Тюрам. Дори и едновременната поява в 57-ата минута на Антони Марсиал, Антоан Гризман и Н'Голо Канте не съумя да помогне на международния първенец от 2018 година.

Притежанието на топката бе изрично в интерес на домакините (74%), които насочиха доста изстрели към вратата, защитавана от Йесе Йоронен, само че не съумяха да отбележат нито един път.

Тимът на Дидие Дешан следва да се изправи против Португалия и Швеция в Лигата на нациите. Финландия пък гостува на България, а по-късно на Уелс. Мачът с " трикольорите " в София ще се изиграе идната неделя от 19:00 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР