Финландия стана 31-ият член на НАТО във вторник и нейното

...
Финландия стана 31-ият член на НАТО във вторник и нейното
Коментари Харесай

Финландия вече е член на НАТО. Това създава нов геополитически кошмар за Путин, който той сам си навлече

Финландия стана 31-ият член на НАТО във вторник и нейното знаме към този момент е издигнато в централата на Алианса. Това се смята за сериозен удар против съветския президент Владимир Путин, защото включването на скандинавската страна във военния съюз пренарежда европейския карта на сигурност.

Членството на Финландия удвоява границата на Русия с най-големия алианс за сигурност в света. Американският президент Джо Байдън поздрави страната, като означи, че присъединението ѝ към Алианса е станало на 74-ата годишнина от подписването на контракта за основаване на НАТО на 4 април 1949 година

" Когато Путин стартира бруталната си нападателна война против народа на Украйна, той си мислеше, че може да раздели Европа и НАТО. Той сгреши. Днес ние сме по-обединени от всеки път. И дружно ще продължим да пазим трансатлантическата сигурност, да пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО и да посрещаме всички провокации, пред които сме изправени ", сподели той.

Този ход е стратегически и политически крах за Путин, който от дълго време се оплаква от разширението на НАТО към Русия и даже употребява това като мотив за започването на нашествието в Украйна.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР