Финансовото ведомство е готово с концепция на Закон за въвеждане

...
Финансовото ведомство е готово с концепция на Закон за въвеждане
Коментари Харесай

Пуснаха концепция на Закон за въвеждане на еврото

Финансовото ведомство е готово с идея на Закон за въвеждане на еврото в България, която пусна в петък за публично разискване.
Превалутирането от левове в евро ще се прави посредством използването на закрепения валутен курс от 1,95583 лв. за 1 евро, който ще бъде доказан с изменение на еврорегламент, се показва в концепцията. Изрично се прецизира, че не се позволява преизчисляване на суми, употребявайки съкратената форма на закрепения валутен курс, а би трябвало да се употребява напълно закрепеният курс за продан, т.е. с всички пет знака след десетичната точка. Лансираната идея е направена напълно по към този момент признатия от държавното управление проект за въвеждане на еврото.
Пояснява се, че превалутирането на цените от лв. в евро се прави гратис и потребителят не следва да бъде подложен в по-неблагоприятно състояние.
Търговците ще бъдат задължени да връщат рестото на клиентите само в евро. Наред с това от банкоматите ще може да се изтегля само евро след датата на въвеждане на еврото.
Предвижда се възбрана кредитни институции, платежни институции, институции за електронни пари и други снабдители на финансови услуги да покачват цената на стоките или услугите за потребителите при въвеждане на еврото без основателна причина.
За Българска народна банка се прецизира, че ще обменя гратис и в безкрайно количество банкноти и монети от лв. в евро без ограничаване във времето. Кредитните институции и " Български пощи " също ще дават услуга за продан на банкноти и монети от лв. в евро, само че тя ще е безвъзмездна за лимитиран интервал. Без такси тази услуга ще е налична през първите 6 месеца след въвеждане на еврото. Такси могат да се начисляват от 7-ия месец до края на първата година след въвеждането на еврото.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР