Финансовото министерство очаква дефицит от 250 милиона лева на месечна

...
Финансовото министерство очаква дефицит от 250 милиона лева на месечна
Коментари Харесай

Финансовото министерство: Дефицит от 250 млн. лв. през октомври

Финансовото министерство чака недостиг от 250 милиона лв. на месечна база през октомври. Това излиза наяве от прогнозите на ведомството. От доклада за положението на хазната към края на септември, когато данните са дефинитивни, остатъкът по консолидираната фискална стратегия е над 870 милиона лв..

618 милиона лв. ще остане плюсът по консолидираната фискална стратегия към края на октомври, в случай че се осъществен прогнозите на финансовото министерство, прецизира БНР.

Въпреки това през десетия месец на годината са постъпили 250 милиона лв. по-малко по отношение на септември, което значи, че през месеца на касова основа бюджетът е на минус, което незабавно се отразява и на общото положение на хазната.

Към края на септември във фискалния запас има над 13 милиарда лв., което е доста усъвършенстване по отношение на месец по-рано. Причината е, че там са постъпили средствата, набрани посредством дълговите излъчвания през септември на обща стойност почти пет милиарда лв.. Припомняме, че съгласно препоръчаната трета актуализация на бюджета за тази година, дефицитът в края на годината ще надвиши пет милиарда лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР