Финансовите министри от Г-20 ще поискат по-бързо разпространение на ваксините,

...
Финансовите министри от Г-20 ще поискат по-бързо разпространение на ваксините,
Коментари Харесай

Г-20 настояват за по-бързо разпространение на Covid ваксини и тестове, но без нови ангажименти



Финансовите министри от Г-20 ще изискат по-бързо разпространяване на имунизациите, медикаменти и проби против Covid-19, без да поемат твърди задължения за дарения на ваксини и обезпечаване на нови средства за програмата КОВАКС, съгласно последния вид за заключително изказване от срещата им във Венеция. Остава твърдата решителност за преодоляване на пандемията " допустимо най-скоро ".

20-те страни с най-развити стопански системи в света са сложени под напън да обезпечат обещаната финансова поддръжка на по-бедните страни в битката с климатичните промени. Договорени са 100 милиарда $ годишно за прекосяване към чиста сила в тези страни.

Миналия месец водачите от Г-7 поеха ангажимент за осъществяването на на тази цел, без да прецизират периоди и способи за постигането й. Англия и група от 48 разрастващи се страни настояха преди дни за съответен проект за финансирането.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи на срещата на финансовите министри от Г-20 във Венеция, че не " става въпрос единствено за стопанска система и промени в климата, а за взаимност и създаване на доверие в една многонационална система ". По думите му 100 милиарда $ годишно са " единствено минимумът ", който богатите страни би трябвало да обезпечат в поддръжка на нуждаещите се страни за битка с бурите, наводненията и морските бедствия и потреблението на чиста сила.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР