Финансовата политика е новата разделителна линия между политическите сили и

...
Финансовата политика е новата разделителна линия между политическите сили и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Финансовата политика е новата разделителна ...

Финансовата политика е новата разграничителна линия сред политическите сили и тя ще дефинира изхода от идните избори. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Тази заран " по бТВ.

" Продължаваме да желаеме договаряния и при препоръчана по-ниска цена да продължим контракта с " Газпром " - сподели тя. - Нека тези, които договарят, да кажат какви условия реализират. Сега има спорна информация – Гълъб Донев сподели, че не знае кой договаря, а „ Булгаргаз “ – че договарянията са на високо политическо равнище, т.е. от премиера. Нямаме информация какво е декларирано от българска страна и какво е отговорено ".

Според Нинова  е нужно да се работи по двете линии - възобновяване на политическия разговор, само че диалозите да се водят и от специалисти.

Не е рисково България да води политически диалози. Големите политически водачи като Макрон водят такива, даде образец Нинова. И изясни, че слотове за разтоварване на контрактуваните танкери с газ не са били обезпечени единствено тъй като държавното управление бе свалено с вота на съмнение.

Имаме нова разграничителна линия - служебното държавно управление и ГЕРБ настояват, че иде заплашителен недостиг и се готви за увеличение на налозите и ограничение на харчовете. Ние желаеме да запазим обществените разноски, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

" Ние оставихме в края на мандата България първа по промишлено произвеждане и по напредък на Брутният вътрешен продукт стои по-добре от огромните политики. Оставихме огромен остатък в бюджета. Предлагаме политиката, която водихме дотук да продължи. Оставяме постоянна стопанска система, въпреки и с висока инфлация ", разказа Нинова. И предизвести: " Служебното държавно управление ще заложи в плана за бюджет за 2023 година нарастване на налозите. Не си губете времето с това, няма да го гласуваме в Народното събрание! Непредвидени разхода били - какво са непредвидени разноски за 11 милиарда лева Да се ореже обществената стратегия, за какво? Безплатните учебници са 50 млн., безплатните медикаменти за деца до 14 година костват 130 млн. лв.. 

Борисов трупаше остатъци, не ги вкарваше в Народното събрание да ги преразпределим и през декември ги раздаваше през джипа. При него нямаше безвъзмездни детски градини, майчинството през втората година не беше обвързано с минималната заплата, ваучерите за храна бяха 80 вместо 200 лева За 12 година усили пенсиите с 162 лв., ние за няколко месеца - с 167 ".

Запитана за предизборната й борба в Благоевград против Пеевски, Нинова отвърна:  " Чувствам се добре там, доста работих, познавам всяка уличка, хората имат почитание към мен. Ще работя на драго сърце ".

Според водача на Българска социалистическа партия решаваща за изхода от изборите ще е финансовата политика  - дали да се режат разноски или да се задържат социолните разходи. 

" Не се поддавайте на суматохата. Всеки проблеми има решение, всичко ще бъде наред ", увери Нинова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР