Финалистката за Световната купа по шахмат Нургюл Салимова ще играе

...
Финалистката за Световната купа по шахмат Нургюл Салимова ще играе
Коментари Харесай

Нургюл се съгласи да играе за България на Европейското първенство по шахмат

Финалистката за Световната купа по шахмат Нургюл Салимова ще играе за България на идното европейско отборно състезание. Това заяви в профила си във " Facebook " Милен Василев, който е президент на Българска спортна федерация по шахмат.

" След сполучливи диалози с Нургюл Салимова и ШК Бургас 64 стигнахме до единодушие за нейното присъединяване! Убеден съм, че този тим е кадърен да сътвори чудеса! Нека този път подкрепим нашите състезателки Антоанета Стефанова, Белослава Кръстева, Виктория Радева и Гергана Пейчева, заслужават го! Успех и на селекционера Петър Арнаудов ", написа Василев, който е началник на последната появила се федерация, претендираща да сплоти българската шахматна общественост.

Участието на Салимова на шампионата бе под въпрос, защото тя е играч на Българска федерация шахмат 2022, която пък е единствената лицензирана от ММС шахматна федерация.

Ако България в действителност се яви в състав Стефанова, Салимова, Радева, Пейчева и Кръстева на европейското състезание, то това ще значи, че в отбора са четири от петте български шахматистки с най-голям коефициент ЕЛО. Единствената, която е отвън топ 5 на националната класация, е 19-годишната Кръстева, която преди броени дни стана втора на международното състезание за девойки до 20 години.

Европейското отборно състезание по шахмат ще се организира в черногорския град Будва от 10 до 21 ноември.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР