Философът и социолог Брюно Латур, смятан за един от най-големите

...
Философът и социолог Брюно Латур, смятан за един от най-големите
Коментари Харесай

Почина известен френски философ

Философът и социолог Брюно Латур, считан за един от най-големите модерни френски интелектуалци, умря на 75-годишна възраст, заяви Агенция Франс Прес.

Брюно Латур e притежател е на премията " Холберг " (2013 г.) и премията " Киото " (2021 г.) за цялостната активност. Той е интелектуалец, който не предстои на избрания. Занимава с теренни проучвания и е една от фигурите на екологичната мисъл. Сред трудовете му са " Лабораторен живот ", " Ние в никакъв случай не сме били съвременни ", " Микробите. война и мир ", " Къде съм " - написан в разгара на рецесията от новия ковид.

След като приключва философия, Брюно Латур се образова като антрополог в Кот д'Ивоар. След това преподава. Преди да се заинтересува от екологичната рецесия, написа за ръководството и организацията на научните проучвания, за метода, по който обществото основава полезности и истини. Той е един от първите, осъзнали предизвикването на екологичното мислене.

През 2021 година Брюно Латур споделя пред Агенция Франс Прес, че рецесиите, свързани с изменението на климата и пандемиите, са разкрили брутално битката сред " гео-социалните съсловия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР