Филип Стоянов е специалист в областта на маркетинговите комуникации, медиите

...
Филип Стоянов е специалист в областта на маркетинговите комуникации, медиите
Коментари Харесай

Филип Стоянов за инициативата `Не си сам`: Когато правиш добро, то минава през теб и тогава отива при хората

Филип Стоянов е експерт в региона на маркетинговите връзки, медиите и събитийния мениджмънт с близо 15-годишен опит. Започва своя кариерен път в Българска национална телевизия като част екипа на Марта Вачкова, а скоро по-късно се утвърждава в ролята си на основен букер в една от най-известните фешън организации - Visages Models. Днес Филип е отпред на обещаващ цифров план в региона на фармакологията, само че всяка свободна минута посвещава на



*Ноооо, почакайте секунда. Така звучи строгата, корпоративно издържана визитка на Филип. И се притеснявам, че ще останете с едно неверно усещане за него. Затова да стартираме още веднъж:

Филип Стоянов е това усмихнато момче, което нормално, когато го потърсиш по телефона, ти споделя: "Ох, ще го направя. Не не, не ми е мъчно, ще го направя, няма проблем. Кога искаш да е готово? "

Или да бъдем още по-честни, Филип е оня пич, който поглежда една визия, леко се намръщва, но леко де, след това споделя - "Ееее, не, имам концепция по какъв начин да стане по-добре ".

Честно казано си е перфекционист в работата, не има вяра в 8-часовия работен ден и си гони резултатите на всичко, с което се захване. Ние от екипа на woman.bg го познаваме тъкмо в това му амплоа. И нямаше по какъв начин да не се включим в самодейността "Не си самичък ", просто тъй като си го знаем Филип, че щом се е захванал, ще го направи добре.

И по този начин, с цел да забележим до каква степен е стигнал, и откакто въпреки всичко ви го представихме отвън корпоративната нравственос, ето какво ни показа той в едно малко блиц изявление по телефона:

-Здравей, къде те хващаме сега и по какъв начин върви организацията на акцията в последните седмици преди Великден?

-Привет! Точно преди 10 мин. дойдох в склада ни, където сортираме и комплектоваме дарените досега хранителни артикули. Държим всичко да е тествано и разказано, с цел да знаят донорите ни с кои артикули изоставаме като наличия и с кои към този момент сме покрили нужните бройки. Ще ви изпратя линк към таблицата ни, с цел да го имате. Поне два пъти в седмицата актуализираме наличностите и информацията там е настояща.

Организацията върви в действителност възхитително - както обичам да споделям, "събрали сме се на синергичен принцип ". Всеки от нас шестимата, които стоим в основата на "Не си самичък ", дава най-силните си страни в акцията и това се вижда.


- Как се роди "Не си самичък "? Какво се случи в живота ти, с цел да си кажеш - "Защо да не направя това, ще го направя! "

- "Не си самичък " се зароди като гражданска самодейност преди 2 години. След присъединяване ми като доброволец в сходна акция в Кюстендил, един от уредниците ѝ - Георги, ме свърза с Луиза Григорова, която също като мен беше обмисляла дарителска акция за Пернишко. С нея в годините сме били в едни и също среди, само че не се познавахме дотогава. Та концепцията да създадем нещо положително и свястно ни срещна. Скоро по-късно се причислиха Симеон, Жаклин, а когато започнахме Великденската акция за тази година се включиха Валя и Алекс.

- Първият уикенд от самодейността мина. До какъв брой индивида успяхте да достигнете? Какво виждаш в очите им?

- Да, през миналия уикенд доброволческите екипи обиколиха Боснек, Чуйпетлово, Кладница, Драгичево и Бела вода - едни от най-красивите пернишки села, в които 108 наши съграждани имаха потребност някой да им засвидетелства внимание. Казвам го по този метод, тъй като ми е пределно ясно, че с един хранителен пакет няма да ги нахраним - сигурен съм, че те оцениха времето, което споделихме дружно. Аз бях в Боснек и мощно въздействащо ми повлия духа на една баба на 91, изгубила щерка си, която ми сподели "Колкото Господ е решил, толкоз още ми остава. Ние си мислим, но той знае. "

- Защо е значимо да има начинания като "Не си самичък "? Какво смяташ, че дават те на обществото ни?

- Дават му платформа да се включи. Убедих се, че хората желаят да оказват помощ - би трябвало някой да завоюва доверието им и да канализира силата им. Тук значима роля имате вие, медиите - да информирате и да легитимирате сходни начинания като в действителност благородни и транспарантни.



- От какво имате потребност в екипа - по какъв начин хората биха могли да ви оказват помощ?

- Бих се обърнал към водачите на мнение в общностите - професионални или неофициални. Те могат да убедят своите сътрудници, другари и съидейници да се включат както с дарителство, по този начин и с доброволчество. Без да недооценявам първото, считам второто за по-важно, тъй като когато си доброволец, даваш положителната си воля - по този начин се назовава. Доброто минава през теб и стига до този, комуто е нужно.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР