Филиалите на веригата вече са 110 в 40 града в

...
Филиалите на веригата вече са 110 в 40 града в
Коментари Харесай

dm България ще инвестира за година над 11 млн. лв. в още поне десет нови магазина

Филиалите на веригата към този момент са 110 в 40 града в страната. Средният размер на онлайн сметката е над 3 пъти по-висок спрямо този във физическите магазини.
През идната финансова година, която стартира на 1 октомври т.г. до 30 септември 2024, " dm България " ще влага над 11.5 млн. лева в откриването на най-малко още 10 нови магазина и възобновяване на съществуващите, разширение на онлайн продажбите, енергийна успеваемост, образование на чиновниците, заяви за " Капитал " Андрей Петров, ръководител на борда на шефовете. Ще се разшири и географското наличие на веригата с навлизането й в Асеновград, Елин Пелин, Равда.
Експанзията продължава
" Бурната ни агресия продължава. Налице е вълна от разрастващи се площи в ритейл паркове и ние също се опитваме да сърфираме на нея ", съобщи още Петров по време на годишната конференция на компанията.
Годишната конференция с шефовете на dm
През последната финансова година (от 1 октомври 2022 до 30 септември 2023 г.) dm отвори 12 нови обекта и по този начин филиалите на веригата към този момент са 110 в 40 града в страната. За първи път магазини бяха открити в Разлог, Смолян, Поморие, Дупница, а напълно неотдавна - и в Карлово. За този интервал сдружението регистрира и 29% растеж на броя на клиентите (заедно с новооткритите магазини).
Реклама
Увеличеният брой клиенти, ефикасният бизнес модел на dm, ценовата тактика " Трайно преференциално " и развиването на онлайн магазина водят до 44.6% растеж на приходите за финансовата 2022/2023, които доближават 310.6 млн. лв.. " Това е най-успешната година от 2009, когато сме на българския пазар ", заключи Андрей Петров.
Продажби онлайн и друга ценова тактика
Част от растежа на продажбите се дължи и на интернет магазина, който проработи през септември 2022 година Днес предложенията са нарастнали с близо 30% и онлайн могат да бъдат купени над 11 000 артикули в 86 продуктови категории. " Средният размер на онлайн сметката е над 3 пъти по-висок спрямо този във физическите магазини на веригата. Освен това през интернет хората купуват четири пъти повече артикули по отношение на визитата във физическите филиали ", заяви Цонка Иванова-Терзиева, шеф на " dm България " с сектор " Маркетинг и доставяне ".

Според нея ползата към онлайн покупките е обвързван с удобството да се пазари когато и да е и без ограничавания за местоположението, специфичните онлайн оферти, разширението на асортимента, както и с това, че и в онлайн магазина се ползва ценовата тактика " Трайно преференциално ".

Веригата сложи начало на новата си ценова тактика в разгара на коронавирус пандемията през 2020. " Трайно преференциално " размени познатите промоционални акции и подсигурява, че цената на даден артикул няма да се трансформира най-малко четири месеца след датата, посочена на етикета. " Това, което направихме, беше нечувано ", разяснява Цонка Иванова-Терзиева.
Реклама По-зелени - от солари до опаковки
Два от магазините на dm в страната работят с електричество, добито от фотоволтаици - в Кърджали и в София, на бул. " Ботевградско шосе ". Компанията възнамерява създаване на фотоволтаични съоръжения и върху покривите на други свои магазини. Единствената спирачка пред проектите й е фактът, че огромна част от обектите са чартърен и решението е в ръцете на притежателите на постройките. В същото време половината физически магазини, както и логистичният й център се зареждат от чиста сила, добита от възобновими източници, която компанията купува.

В ход е осъществяването на план за усъвършенстване на дизайна на опаковките на продуктите със личните марки за оптимално оползотворяване на палетата и на пространството при превозване.

Според проектите на dm групата от 2025 година най-малко 30% от пластмасата, употребена за обзавеждане на магазините, би трябвало да е от рециклиран материал, а до 2040 година - 100%.

Българското сдружение продължава своята акция " Ще остана опаковка и в идващия си живот ", с която приканва клиентите си да връщат опаковки от към този момент употребявани артикули. От началото на самодейността през септември 2021 година до момента в магазините на веригата са събрани над 13 тона пластмасови опаковки, които ще бъдат превозени в Германия. Там ще бъдат модифицирани в първокласен рециклат и употребявани в производството на опаковките на продуктите от личните марки на dm.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР