Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в село Баните,

...
Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в село Баните,
Коментари Харесай

Филиалът на Спешна помощ в Баните ще бъде преместен в съседното село Оряховец

Филиалът на Центъра за незабавна здравна помощ в село Баните, ще бъде изместен отвън общинския център, сподели кметът Павлин Белчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че преместването в прилежащото село Оряховец на процедура е официално, с оглед и терзанието на някои от жителите на Баните. Реално двете обитаеми места се намират на разстояние от два километра.

Павлин Белчев е уверен, че решението на Министерството на здравеопазването, е положително.

„ Не мисля, че това ще сътвори дискомфорт на хората, тъй като колата за спешна помощ ще върви на адрес за по-малко от три минути. В Баните като обитаемо място и общински център, би трябвало да има здравно обслужване. И заради тази причина на мястото на терена на остарялата Спешна помощ ще си направи кабинет персоналният доктор, който в този момент работи в Оряховец. „ В момента за всяка една рецепта, за всеки обзор живеещите в Баните вървят пеш до Оряховец, което е огромно стеснение “, добави кметът.

Според Павлин Белчев, по информация на строителя, новата постройка на филиала на Спешна помощ ще бъде финализирана към средата на месец май и ще стартира процедура по въвеждането ѝ в употреба. „ Грубият градеж е подготвен, остава да се създадат ВиК и електрическите съоръжения.

Строителството на филиала в село Оряховец стартира при започване на декември предходната година от кота нула. В същото обитаемо място се намират и пожарната работа на община Баните, както и двете бензиностанции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР