Филе от черноморски калкан, поширано с пчелен прашец, черен ориз

...
Филе от черноморски калкан, поширано с пчелен прашец, черен ориз
Коментари Харесай

Филе от черноморски калкан, поширано с пчелен прашец

" Филе от черноморски калкан, поширано с пчелен прашец, черен ориз с лайм и рагу от речни раци " е цялостното име на тази авторска рецепта на Стоян Кирин. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече заСтоян Кирин - тук, а за плана - в края на текста.

Предварително измит и филетиран, овкусете калкана със сол и пипер и поставете върху канапе от пресни билки (лимонен босилек, мащерка, чесън, девесил, копър и скилидка намачкан чесън). Поширайте за 5 минути на 80˚C пара.

Запържете лук и чесън и прибавете ориза. Овкусете със сол, пипер и масло. След сваряването прибавете филетата от лайм дружно с настърганата кора.

Рагуто от раци пригответе, като запържите с лук и чесън сварените и почистени опашки и щипки от раци. Загасете с бяло вино и монтирайте със сметана. Гарнирайте всичко с пресни подправки и завършете с пчелен прашец.

Необходими артикули за 2 порции

130 г калкан
50 г императорски ориз
50 г речни раци
30 г домат конкасе
30 мл бяло вино
20 г масло
15 мл готварска сметана
10 мл зехтин
10 г лайм филета
настъргана кора от лайм
10 г лук
5 г чесън
3 г пчелен прашец
1 г бял пипер
1 г девесил (лющян)
1 г лимонен босилек
1 г копър

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (87)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР