Фейсбук за първи път блокира съдържание от официалната страница на

...
Фейсбук за първи път блокира съдържание от официалната страница на
Коментари Харесай

Фейсбук и Туитър с пореден удар по Тръмп

Фейсбук за първи път блокира наличие от формалната страница на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, а Туитър лиши целия му избирателен щаб от опцията да разгласява известия с обяснението, че Тръмп популяризира погрешна информация за ковид.

Блокираното известие, съдържащо линк към изявление на президента за предаването Fox & Friends, е оповестено в сряда, съобщи Би Би Си. В него той продължава да упорства за отваряне на учебните заведения в Съединени американски щати за всички възпитаници с изказванието, че децата имат " съвсем цялостен имунитет " против ковид. Няколко часа след публикуването то е отстранено.

Представител на Facebook разяснява, че компанията е била принудена да направи това, защото " във видеото има погрешни изказвания за това, че група хора има имунитет против ковид ".

" Това нарушава политиката ни във връзка с нездравословната дезинформация за Коронавирус ", добавя представителят на Facebook.

По-рано обществената мрежа е премахвала реклами, оповестени от изборния щаб, само че до момента не беше цензурирала формалната страница на 45-ия президент на Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР