Фейсбук профилите на няколко души с изявена гражданска позиция бяха

...
Фейсбук профилите на няколко души с изявена гражданска позиция бяха
Коментари Харесай

Кога Facebook блокира профили и как да се справим

Фейсбук профилите на няколко души с изявена гражданска позиция бяха блокирани в последните дни о обществената мрежа поради неспазване на правилата на обществената мрежа. Сред потършевшите са основният редактор на "Биволъ " Атанас Чобанов, юрист Николай Хаджигенов, Светльо Витков от "Хиподил " и други

Кога най-голямата обществена мрежа заключва профили и по какъв начин можем да ги възстановим?
Обикновено Фейсбук постанова разнообразни по тежест наказания след докладване от други консуматори. Те варират от заличаване на съответен пост или серия от постове, възбрана за издание, слагане на профила под карантина за избран интервал, а най-тежката глоба е събаряне на целия профил без право на възобновяване.

Тролски офанзиви
Жертва на блокирани профили постоянно стават изявени водачи на публично мнение. Това оставя усещане, че те са атакувани от "тролски армии ", които рапортуват залпово постове и профили. Социалната мрежа не удостоверява успеваемостта на тази тактичност. От там твърдят, че решенията за глоба на профил не се вземат автоматизирано, а след оценка на техните редактори по наличието. Няма значение какъв брой консуматори са докладвали за корист съответния профил - броят на жалбите не въздейства върху тежестта на глобата. Оценява се само оповестеното наличие.
Ето по какъв начин от централата на Фейсбук обясниха пред OFFNews механизма, по който вземат решение по кое време да наложат глоба върху наличието:
Разчитаме на фейсбук общността да рапортува неуместно наличие. Имаме световен екип, който непрекъснато преглежда сигналите. Приоритетно, незабавно се правят оценка тези, засягащи сигурността, включително обвързваните с тероризъм. При такива сигнали наши чиновници преглеждат всяко обвързвано с тях наличие и го смъкват от уеб страницата.
Понякога се случва в началото наложената защитна мярка да бъде преразгледана и да бъде както облекчена, по този начин и нараснала. Това се случва след по-детайлно разглеждане на подтекста. Възможно е да вземем за пример Фейсбук да смъкна даден пост, а по-късно, след обзор на останалото наличие, да блокира целия профил. Допуска се и противоположното - след обосновано несъгласие от потребителя глобата да бъде анулирана. Фейсбук дава задоволително опция за противоположна връзка, въпреки заради размера на потребителите тя от време на време да лишава неприятно дълго време.
Когато потребителят бъде докладван, той е осведомен за какво се постанова това, само че не и от кого е пристигнало недоволството. В същото време, докладването не подсигурява, че постовете/профилът наложително ще бъдат отстранени. Фейсбук може да реши, че това не се постанова.
Акаунти, засечени в съществени нарушавания на разпоредбите, не се възвръщат.

Хора или компютри вземат решение да заключат ли профила?
Мнозина се питат кой и по какъв начин взема решение кое наличие е положително и кое би трябвало да отпадне. Ето какво изясняват от Фейсбук пред OFFNews:
Въпреки че Фейсбук употребява най-вече автоматизирани системи в помощ на ръчното ревизиране от редакторите на наличие, обществената мрежа изследва и спомагателни способи автоматизацията да може да регистрира или отстранява наличие, което изрично нарушава разпоредбите и няма място във Фейсбук. Засега се употребява автоматизация, например в умереността на съдържанието; с цел да се разпознават дублиращи се докладвания, тъй че в случай че 1000 души рапортуват несъмнено наличие, Фейсбук не разпорежда 1000 душида го прегледат.
Автоматизираните системи се употребяват и за идентифициране на голи и нецензурен фотоси.
"Всеки докладван тип наличие обаче се преглежда от същинско лице, квалифицирано, с цел да дефинира дали фактически прави или не нарушава Стандартите на Общността на Фейсбук и взема решение дали да бъде отстранено от платформата ", твърдят от корпорацията на Марк Зукърбърг.
Едно докладване е задоволително, с цел да бъде отстранено наличието, в случай че нарушава разпоредбите. В същото време, голям брой докладвания няма да доведат до премахването на наличие, в случай че дава отговор на стандартите. "Когато получим тъжба, я преглеждаме всъщност, не проверяваме за какво съответен човек я е направил или какъв брой отчети са подадени ", изясняват от обществената мрежа.

Кога се блокират профили?
Най-общо, това се случва при нарушение на разпоредбите за прилагане на обществената мрежа в следните случаи:
1. Системно неразрешено държание след приемане на предизвестие или многократни предизвестия от Фейсбук
2. Непоискан контакт с други консуматори за тормоз, реклама, разпространение, любовни срещи или друго несвоевременно държание
3. Използване на подправено име
4. Представяне за друго физическо или юридическо лице или друга подправена идентичност
5. Публикуване на наличие, което не е в унисон с изискванията за прилагане на Фейсбук.

Какви постове/профили не толерира Фейсбук?
1. Oтправяне на директни закани срещи персоналната или публичната сигурност
2. Подтикване към самонараняване или самоубийство, както и към хранителни разстройства. Може да се споделя информация, обвързвана с тези тематики, само че не и да се подтиква към тях.
3. Профили, свързани с терористична активност, проведена престъпност, престъпна активност, серийни и всеобщи убийства, огранизирани групи на омразата.
4. Малтретиране и тормоз, които имат за цел да унижат или опозорят частни лица.
5. Достоверно звучащи закани против обществени фигури, както и ориентирана към тях тирада на омразата. Същото важи и за непубличните персони.
6. Социалната мрежа не може да се употребява за образуване и подкрепяне на незаконна активност. Не се позволява и потребителите да се хвалят за осъществени закононарушения.
7. Сексуално принуждение и употреба. Не се позволяват както фрагменти от такива закононарушения, по този начин и фотоси и видео, в които няма закононарушение, само че служат за възмездие на сниманите хора.
8. Покупката, продажбата и търговията с медикаменти, дрога, марихуана, оръжия и амуниции.
9. Голота, когато тя не е част от артистични планове или обществени акции. Премахват се фотоси на гениталии или изцяло голи задни елементи, както и на женски гърди, в случай че се виждат зърната. Понякога се позволява да се разгласяват голи бюстове, когато задачата е здравна или здравна осведоменост. Позволени са фотоси на кърмещи дами или на фрагменти, показващи белези от масектомия. Може да се демонстрират изобразяващи голи фигури творби на изкуството. Не се позволява да се демонстрира полов акт.
10. Реч на омразата въз основа на раса, етническа принадлежност, народност, религиозни убеждения, полова ориентировка, пол, полови проблеми или медицински диагнози.
11. Изображения, които демонстрират садистично наслаждение или възхваляват или честват насилието. Премахват се и изображения на фрапиращи форми на принуждение, например обезглавяване, даже да са оповестени с осведомителна цел.
12. Премахват се засечени подправени профили и профили с крадена еднаквост. Ако консуматор е основал голям брой персонални профили, бива помолен да ги изтрие и да остави единствено един или Фейсбук ще направи това.
13. Изпращане на спам известия

Какво да създадем, в случай че профилът ни бъде блокиран?
Обичайно, обществената мрежа изпраща предизвестие до потребителя при първо нарушаване. Ако обаче нарушаването продължава, може да се предприеме по-тежка мярка - като отричане на право на издание или възбрана на целия профил.
Ако акаунтът на ваш другар е неразрешен, той би трябвало да подаде тъжба, употребявайки адреса на е-поща, обвързван с акаунта му във Фейсбук.
Ако смятате, че профилът ви е неразрешен неправилно, може да напишете несъгласие, като предоставите за идентификация имейл или телефон и сканиран персонален документ.
Основният миг обаче е да следите да не нарушавате нагоре описаните правила. Ако админите на обществената мрежа сметнат, че профилът ви е направил тежко нарушаване, може да го изтрият без предизвестие и без право на възобновяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР