Фейсбук помага безвъзмездно на Световната здравна организация (СЗО) да публикува

...
Фейсбук помага безвъзмездно на Световната здравна организация (СЗО) да публикува
Коментари Харесай

Фейсбук срещу коронавируса, премахва фалшивите новини

Фейсбук оказва помощ безплатно на Световната здравна организация (СЗО) да разгласява гратис известия за обстановката с ковид и отстранява подправената информация за болестта, съобщи ръководителят на компанията Марк Зукърбърг, представен от БГНЕС.

Зукърбърг акцентира, че в случай че потребителят търси в обществената мрежа нещо, обвързвано с ковид, ще получи известие, което да го препрати в уеб страницата на СЗО или на страницата на териториалния орган по опазване на здравето. По този метод ще може да получи настояща информация за болестта. Ако потребителят е в страна, в която СЗО е записал предаването на вируса от човек на човек, той ще види тази информация и в новинарската графа на Facebook.

Социалната мрежа работи с министерствата на опазването на здравето на разнообразни страни и с организации като СЗО, Центъра по надзор и профилактика на заболяванията и УНИЦЕФ, с цел да получат те своевременна и точна информация за ковид.

„ Предоставяме на СЗО опция да разгласяват толкоз безвъзмездни известия, колкото са им нужни, с цел да се реагира на ковид ”, съобщи Зукърбърг. Мрежата дава поддръжка и на други организации и международни специалисти в региона на опазването на здравето.

Социалната мрежа отстранява разпространяването на „ подправена и нездравословна информация ”, теории за международен скрит план, както и реклами на артикули, обещаващи да излекуват болестта. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР