Фестивалът за документално кино, посветено на личностите и произведенията от

...
Фестивалът за документално кино, посветено на личностите и произведенията от
Коментари Харесай

Чърчил кинаджия, заветът на Борис Христов и още 28 Masters of Art

Фестивалът за писмено кино, отдадено на личностите и творбите от всички сфери на изкуството - Master of Art, се завръща с зимно издание. Филмите в него ще могат да се гледат единствено онлайн на платформата Neterra TV+ до 28 февруари.

Тази година следва седмото физическо издание на Master of Art, а в това време уредниците ще подгреят ценителите с 30 заглавия - 10 нови пълнометражни кино лентата, 10 любимци на публиката и журито от предходните шест издания на фестивала, и 10 късометражни продукции (обединени в две стратегии по пет. 

А ето и най-интересните от 10-те премиерни кино лентата: 

Вероятно мнозина познават Уинстън Чърчил като държавен глава, главнокомандващ, спечелил война, и притежател на нобелова премия за литература - само че флиртът му с киното е по-слабо прочут. Кариерата на Чърчил като кино съветник и сценарист през 30-те години на 20 век и неговата пристрастеност към киното са разказани в " Чърчил и филмовият магнат ". 

" Отвъд съвършенството: Пианистът Артуро Бенедети Микеланджели " отваря оцелелите апокрифни записи на огромния италиански пианист, които той е наредил да бъдат унищожени. " Полък и Полък "  разказва малкопозната история за връзката на американския художник Джаксън Полък с неговия брат Чарлс, останал в сянката му. " Безименната, историята на Жана и Бодлер "  реабилитира тъмнокожата Жана, въодушевила някои от най-красивите поеми, писани на френски език. Актрисата Тилда Суинтън режисира една от 4-те новели в " Сезоните в Куинси: четири портрета на Джон Бърджър ", разкриващи интимния свят на английския публицист. 

Българските оферти в селекцията са " Заветът на Борис Христов " на младия режисьор Борис Славчев, " Данте и въздушото перо " на Димитър Липовански и " Христо Берберов - портрет на един художник ", отдаден на малко познатия български актьор от края на 19-и и началото на 20-и век.

Сред наградените филми от предходни издания, които могат да бъдат забелязани още веднъж, са историите за Лукино Висконти и " Най-красивото момче на света ", " Ван Гог и Япония ", " Завръщане вкъщи: Марина Абрамович и нейните деца "   " Изчезването на моята майка " за модела Бенедетта Барзини и " Херман Хесе: пламтящо лято ".

Всички филми в програмата на зимния Master of Art могат да бъдат гледани за 36 лв., а другите пакети са 3 кино лентата за 15 и 10 за 25 лева.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР