Фестивалът Седмица на Вдъхновението - Week of Inspiration`2017", който ще

...
Фестивалът Седмица на Вдъхновението - Week of Inspiration`2017", който ще
Коментари Харесай

В Седмицата на вдъхновението търсим в какво младежта намира смисъл

Фестивалът " Седмица на Вдъхновението - Week of Inspiration`2017 ", който ще се организира от 13 до 19 ноември в модерната постройка на Пловдивския културен институт, разраства своя мащаб и влиза в пет пловдивски учебни заведения. В седмицата от 13-ти до 17-ти ноември гостуваме в няколко пловдивски учебни заведения, тъй като ни вълнува да разберем - какво въодушевява младежите, кое осмисля дните им, по какъв начин виждат развиването си във времето и в какво виждат персоналния си принос към другите ", описа шефът на ПКИ и основател на формата "Седмица на Вдъхновението ", Марияна Стракова.

Тя означи, че датата, оповестена за старт на самодейността не е инцидентна. " Първото ни посещение съответствува с Международния ден на добротата (13 ноември). Тогава екипът ни от вдъхновители с гост-лектор Ивелина Червенакова от интернационалната младежка организация JCI, ще се срещне с учениците от СУ " Паисий Хилендарски ", с цел да си обменим хрумвания по тематиката " Вдъхновението да доброволстваш ", изясни Марияна Стракова.

На 14 ноември (вторник) Калина Гаева - хореограф и началник на Първото учебно заведение по хип-хоп танци The Center, ще показа с възпитаници от ЕГ " Иван Вазов " за вдъхновението да танцуваш и подкрепяш. Предприемачът Пламен Попов ще показа своя опит като бизнес обучител и мотиватор в Национална комерсиална гимназия - Пловдив. На 16 ноември (четвъртък) дружно с възпитаници от СУ " Свети Седмочисленици " ще се потопим в театрални и танцови импровизации. На 17 ноември (петък) за смисъла и хубостта в музиката ще си приказваме с младия пианист Евгени Минчев и част от надарените деца на НУМТИ " Добрин Петков ".

По време на " Седмица на Вдъхновението " от 13 до 17 ноември Пловдивски Културен Институт афишира и разнородни танцувални, спортни, креативен и театрални класове за всички пловдивчани и посетители на града с вход свободен. Кулминацията на Фестивала ще се състои през уикенда на 18 и 19 ноември, когато в шест тематични панела - изкуство, демонстрации, придвижване, обучение, творчество, просвета и дух ще бъдат показани изложения, цветни арт работилници, актьорски импровизации, потребни лекции, занимателни танцови и спортни класове, духовни практики, представяния и беседи за дребни и огромни.

Входът за събитието за деца и младежи до 18-годишна възраст е безвъзмезден. " Вдъхновението не е нещо, което получаваме от дейностите си. То е това, което влагаме в дейностите си. Нашият живот е нашето обръщение към света! Нека това обръщение бъде вдъхновяващо! ", споледя посланието на фестивала шефът на Пловдивския културен институт.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР