Федералното правителство на Германия обмисля експулсирането на значително голям брой

...
Федералното правителство на Германия обмисля експулсирането на значително голям брой
Коментари Харесай

Германия обмисля да изгони значителен брой руски дипломати

Федералното държавно управление на Германия обмисля експулсирането на " доста огромен брой " съветски дипломати от Германия, които са обвинени в работа с тайните служби. Политическият шеф на Федералното външно министерство Тьорвен Белман приказва на конференция със своите сътрудници от страните от Г-7 по-рано тази седмица по отношение на " пакет от решения ", който може да включва и лишаване на акредитации от чиновници на съветското посолство. Това оповестява Süddeutsche Zeitung.

Федералното външно министерство съобщи, че федералното държавно управление координира тясно с сътрудниците си по-нататъшните реакции на съветската офанзива против Украйна. Всички варианти останаха на масата. Според информация на изданието, Германия може да изгони сходен брой чиновници от съветските представителства в страната, както неотдавна направиха Белгия и Холандия, т.е. към 20. Все още се разискват разнообразни разновидности във федералното държавно управление.

Решението би трябвало да бъде взето по съглашение сред канцлерството, Министерство на външните работи и Министерството на вътрешните работи. Във федералното държавно управление има различия по отношение на смисъла на сходни експулсации. Въпреки че в средите на тайните служби е известно, че Русия поддържа огромен брой чиновници на тайните служби на прикритие като дипломати в Берлин, Федералната разследваща работа (BND) и Службата за отбрана на конституцията към този момент следят тези чиновници.

BND чака експулсирането да провокира съответни контрамерки от съветската страна - което доста ще понижи броя на немските дипломати в Русия. Както на всички места по света, BND поддържа публична резиденция в посолството в Москва, въпреки и единствено с двама чиновници. Може да се допусна, че тези чиновници ще бъдат наранени от съветските ответни ограничения.

Стотици чиновници на съветските секрети служби са получили дипломатически имунитет и са упълномощени като естествени чиновници на посолства, настоящи в Европа. Според оценки на Федералната работа за отбрана на конституцията, съветските шпионски действия към този момент са достигнали равнището от ерата на Студената война предходната година.

Тази седмица Белгия, Холандия, Ирландия и Чехия експулсираха общо 43 съветски дипломати. Те са взели участие в действия на тайните служби и действия за манипулиране на публичното мнение, се показва като причина. Съединени американски щати и Обединеното кралство ускориха натиска си и върху федералното държавно управление да вземе решение. И двете страни към този момент са изправени пред огромни талази от депортации и в Русия са останали единствено няколко чиновници.

Белгия изгони 21 съветски чиновници от посолството в Брюксел и консулството в Антверпен във вторник. В същия ден Холандия сподели вратата на 17 дипломати, четирима делегати от Ирландия и един руснак от Чехия бяха помолени да изоставен страната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР