Федералният резерв на САЩ вероятно ще остави без промяна водещата

...
Федералният резерв на САЩ вероятно ще остави без промяна водещата
Коментари Харесай

Фед вероятно няма да вдигне водещата си лихва на заседанието днес

Федералният запас на Съединени американски щати евентуално ще остави без смяна водещата си рента през днешния ден, само че може би ще насърчи упованията за повдигане на цената на кредитирането през юни на фона на ускоряващата се инфлация и ниската безработица, съобщи Ройтерс.

Не е планувана конференция на президента на Фед, Джероум Пауел.

Централната банка на Съединени американски щати подвигна лихвата по овърнайт заемите след съвещанието си от 20-21 март, повишавайки я с 0,25 процентни пункта до 1,50-1,75 %.

В момента институцията предвижда още две нараствания тази година, въпреки от ден на ден специалисти да предвиждат, че е допустимо това да се случи и три пъти.

Следващото съвещание на Фед е планувано за 12-13 юни и съгласно множеството вложители тогава може да бъде оповестено повдигане на водещата рента.

Темпът на повишение на индикатора се форсира, откогато централната банка стартира цикъл на сгъстяване на паричната политика през декември 2015 година. Фед подвигна лихвата си един път през 2016 година и три пъти предходната година на фона на укрепването на стопанската система.

Безработицата в Съединени американски щати е на 17-годишен най-малко от 4,1 на 100, а намаляването на налозите и фискалните тласъци, оповестени от администрацията на президента Доналд Тръмп, се чака да продължат да подхранват растежа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР