Федералният резерв на САЩ остави основната си лихва в диапазона

...
Федералният резерв на САЩ остави основната си лихва в диапазона
Коментари Харесай

Федералният резерв обеща да задържи основната си лихва около нулата, докато американската икономика не се възстанови

Федералният запас на Съединени американски щати остави главната си рента в диапазона сред 0% и 0,25% и даде обещание да продължи исторически нападателната си политика, до момента в който американската стопанска система не се вдигне на крайници, съобщи Си Ен Би Си.

„ Продължаващата здравна рецесия ще окаже огромен напън върху икономическата интензивност, заетостта и инфлацията в кратковременен проект и съставлява забележителен риск за икономическите вероятности в средносрочен проект “, оповестиха от Фед след вчерашното си съвещание.

„ Комитетът чака да задържи лихвата в този диапазон, до момента в който не се увери, че стопанската система е устояла на последните събития и е на път да реализира оптималните си цели за претовареност и непоклатимост на цените “, прецизират от централната банка.

Поетият ангажимент съставлява заричане да бъдат непокътнати лихвите покрай нулата, до момента в който не се възвърне заетостта и инфлацията не се върне на желаното от Фед равнище от 2а5.

„ Няма да бързаме с анулацията на тези ограничения. Ще изчакаме, до момента в който не се уверим, че стопанската система е на път към възобновяване “, заявя ръководителят на Фед Джером Пауъл.

В известието си централната банка не показва убеденост, че подхванатите от нея ходове ще доведат до стопански напредък. Вместо това Комитетът споделя, че ще продължи да следи изискванията, в това число „ информация, обвързвана с публичното здраве, както и световните развития и заглушения напън върху инфлацията “. Фед дава обещание да употребява своите принадлежности и да работи по подобаващия метод,за да поддържа стопанската система.

Освен това централната банка не загатна нищо за темпът на покупки на облигации в бъдеще, като Поуъл съобщи само, че тя ще продължи да работи по „ нужния “ метод.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР