Федералният наказателен съд на Швейцария потвърди две жалби на обвиняеми,

...
Федералният наказателен съд на Швейцария потвърди две жалби на обвиняеми,
Коментари Харесай

Съдът в Швейцария отказа правна помощ на Русия

Федералният углавен съд на Швейцария удостовери две тъжби на обвинени, които настояват, че Русия не заслужава правна помощ по наказателни каузи поради нахлуването й в Украйна , оповестява " Ройтерс ".

Съдът се базира на нарушаванията на Русия на Устава на Организация на обединените нации, на неспазването й на Будапещенския меморандум по отношение на гаранциите за сигурност и на отдръпването й от Съвета на Европа и от Европейския съд по правата на индивида.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния съд на Швейцария. То се отнася до случаи, в които Русия упрекна неназованите обвинени лица в противозаконен експорт за Израел през Швейцария на материали, които биха могли да бъдат употребявани за произвеждане на оръжия.

" Правните условия и тези, създадени от правосъдната процедура в региона на интернационалната правна взаимопомощ, в ече не съществуват, с цел да можем да имаме вяра - даже с дипломатически гаранции - че Русия ще съблюдава интернационалното право , по-специално във връзка с правата на индивида ", се показва в изказване на съда.

През март швейцарските федерални прокурори обявиха, че са прекратили настояванията за правно съдействие от и към Русия.
 Швейцария влезе в тона на Европейски Съюз и наложи още наказания на Русия
Швейцария влезе в тона на Европейски Съюз и наложи още наказания на Русия

Заради съветската инвазия в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР