Федералният министър на икономиката Роберт Хабек обвини САЩ и други

...
Федералният министър на икономиката Роберт Хабек обвини САЩ и други
Коментари Харесай

Германският министър на икономиката критикува цените до луната на газа от САЩ

Федералният министър на стопанската система Роберт Хабек упрекна Съединени американски щати и други другарски държави-доставчици на газ в " повишени " цени, от които са се възползвали след началото на войната в Украйна.

" Някои страни, даже другарски, реализират цени до луната. Разбира се, това води до проблеми, за които би трябвало да приказваме ", сподели Хабек в изявление за нашата редакция. Той разчита, че " Европейската комисия също ще приказва за това с другарските страни ".

" Подобна взаимност би била добра "

Хабек има поради по-специално Съединени американски щати: " Съединени американски щати се обърнаха към нас, когато цените на петрола се покачиха и вследствие на това националните петролни запаси бяха употребявани и в Европа. Смятам, че сходна взаимност би била потребна и за понижаване на цените на горивата ", обърна се към Вашингтон зеленият политик.

Хабек се обърна и към Брюксел: Европейски Съюз " би трябвало да сплоти пазарната си мощност и да провежда интелигентно и синхронизирано държание на страните от Европейски Съюз при покупките, тъй че обособените страни от Европейски Съюз да не се надценяват взаимно и да покачват цените на международния пазар ", съобщи той. Европейската пазарна мощност е " голяма ", просто би трябвало да се употребява.

 

Автор:  / Гласове
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР