Федерален австралийски съд постанови днес Гугъл да плати обезщетение от

...
Федерален австралийски съд постанови днес Гугъл да плати обезщетение от
Коментари Харесай

Осъдиха Гугъл за разпространение на клевети

Федерален австралийски съд постанови през днешния ден Google да заплати обезщетение от повече от 466 000 евро на австралийски политик, който е бил оклеветен във видеа, публикувани от комедиант в ЮТюб, съобщи Франс прес.

През 2020 година Джон Бариларо е бил вицепремиер на щата Нов Южен Уелс, когато станал обект клюка на австралийски комедиант, прочут под псевдонима " френдлиджордис ". Във видеата, публикувани в ЮТюб, той е упрекнат в корупция и се имитира италианският му акцент, съобщи Българска телеграфна агенция.

В съда Бариларо колабира, до момента в който гледа едно от видеата, снимано от комика в първокласна къща, която политикът притежаваше и наемаше в Еър Би ен Би.

" Травмиран съм от всички това ", сподели австралийският политик, свидетелствайки пред съда.

В завършек на 2021 година той подписа съглашение с " френдлиджордис ", чието същинско име е Джордан Шанкс.

Комикът сервира своите извинения и се съгласи да промени наличието на видеата, които са били гледани над един милион пъти в ЮТюб.

Съдия Стивън Реърс постанови, че Google, който е притежател на мрежата ЮТюб, е виновен за вреди, нанесени на Бариларо от декември 2020 година нататък, когато юристите на политика са писали на американският колос, с цел да изискат той да изтегли обидните видеа. Съдията осъди Google да заплати обезщетение с лихвите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР