ФБР проучва всички 25 000 войници от Националната гвардия, разположени

...
ФБР проучва всички 25 000 войници от Националната гвардия, разположени
Коментари Харесай

ФБР проверява 25 000 гвардейци преди встъпването в длъжност на Байдън

ФБР изследва всички 25 000 бойци от Националната армия, ситуирани във Вашингтон за запазване на реда по време на встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън, предават международните информационни организации.

Бюрото прави инспекция на фона на опасения, че някои гвардейци могат да извършат нахлуване.

Командирите са предизвестени да създадат инспекция за проблеми измежду гвардейците. Членовете на Националната армия са подготвени да откриват евентуални закани от вътрешната страна, разяснява армейският секретар Райън Маккарти.

Маккарти разясни, че някои гвардейци са били проверявани по два или три пъти. Той и други военни водачи са провели тричасово обучение за инспекция на сигурността. Към момента няма доказателства за евентуални закани от гвардейци.

След щурма в Капитолия на 6 януари губернаторите в доста щати активизираха Националната армия, издигнаха огради към държавните здания и в някои случаи стопираха работата в институциите. Службите в Съединени американски щати предизвестиха за въоръжени митинги в столиците на всички 50 щата преди встъпването в служба на Байдън.

Вчера се организираха дребни митинги на крайнодесни групи.

View from Lansing, MI
— Anna Liz Nichols (@annaliznichols)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР