Валежите продължават. В четвъртък (23 май) очаквайте нова порция дъжд,

...
Валежите продължават. В четвъртък (23 май) очаквайте нова порция дъжд,
Коментари Харесай

Гръмотевични бури, градушки и жълт код в 12 области в четвъртък

Валежите не престават. В четвъртък (23 май) очаквайте нова порция дъжд , градушка и гръмотевици . Национален институт по метеорология и хидрология предизвестява за жълт код за значителни превалявания в 12 области у нас.

 Национален институт по метеорология и хидрология

 enlightened Жълт код за интензивни превалявания ще обхване областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София област, Пазарджик, Смолян, Кюстендил и Пловдив.

През идващото денонощие облачността над страната ще бъде най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца.

На доста места ще има превалявания . В обособени региони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични стихии, там има условия за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки. През нощта ще бъде съвсем безшумно, а денем ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София – към 19°.
  
Над Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често забележителна и там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималните температури ще са сред 19° и 21°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, над 2700 m преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра – към 7°.

В петък ще доминира слънчево време , само че след обяд още веднъж ще се развива купеста, над планинските региони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали временен дъжд, ще прегърми, в обособени региони в Югозападна България - по-интензивно. Сутринта ще е малко по-хладно, само че денем ще стартира стопляне.

В събота вероятността за превалявания в по-голямата част от страната краткотрайно понижава, само че след обяд в обособени планински региони в Западна България ще превали временен дъжд. Вятърът ще бъде с източна съставния елемент, ще се усили и ще бъде най-вече сдържан. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са най-вече сред 24° и 29°, по Черноморието - към 20°.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР