Шест месеца след като млада жена беше простреляна от бившия

...
Шест месеца след като млада жена беше простреляна от бившия
Коментари Харесай

Ревнивият мъж от Благоевград, който простреля бившата си приятелка в Благоевград, отива на съд

Шест месеца откакто млада жена беше простреляна от някогашния си другар в Благоевград, Окръжната прокуратура съобщи на съд 49-годишния мъж. Той е упрекнат в опит за ликвидиране и нелегално държане на огнестрелно оръжие.

Стрелбата се случи измежду бял ден на 13 ноември предходната година на една от детските площадки в квартал „ Еленово “. Пострадалата имала връзка с нападателя преди години и неведнъж живеела при него в Разлог за по три-четири месеца, след което го напускала и се прибирала в Благоевград.

След последното ѝ потегляне причинителят търсел всевъзможни благоприятни условия да я види още веднъж. Когато на 13 ноември пристигнал да я търси, я видял с децата ѝ и техния татко на площадката. От прокуратурата оповестяват, че това ядосало 49-годишния мъж и той тръгнал напряко към тях. Приближавайки ги, извадил от джоба си револвер и го насочил против двамата. Натиснал спусъка, само че не съумял да създаде изстрел, заради подложен предпазител на оръжието. Изплашени от протичащото се, двамата побегнали. В идващия миг обвиненият махнал предпазителя на револвера, прицелил се и стрелял в тичащата жена. Уцелил я в региона на гръдния панер и траял да я преследва. Пострадалата се присвила, траяла да тича, само че в резултат на загуба на сили паднала наоколо до жилищен блок.

По време на протичащото се в близост играели деца, минавала жена с куче, прецизират още от прокуратурата. Работещ наоколо чиновник на общинско дружество чул крясъци и се насочил към местопроизшествието. Видял потърпевшата и се обадил на телефон за незабавни случаи 112. Междувременно нападателният мъж от Разлог създал изстрел и против другия бягащ мъж, само че не го уцелил. Опитал да стреля още веднъж, само че открил, че пълнителят на револвера е изпаднал. След това умерено се отдалечил от местопроизшествието. Стигнал до жп спирката в квартал „ Струмско “ с желание да отпътува с трен, само че бил открит от полицейските чиновници и арестуван.

От заключението на осъществената съдебно-медицинска експертиза излиза наяве, че потърпевшата А.С. получила огнестрелно пострадване на жизненоважен орган и при неоказване на своевременна и висококвалифицирана здравна помощ неизбежно би настъпил смъртен резултат.

В хода на следствието по делото е открито, че обвиненият Б.В. няма съответно позволение за владение, предпазване и носене на огнестрелни оръжия и муниции.

Предстои делото да продължи в съда.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР