Фъстъците са богати на протеини, витамини и фибри. Те съдържат

...
Фъстъците са богати на протеини, витамини и фибри. Те съдържат
Коментари Харесай

Ползи от фъстъците и влиянието им върху здравето

Фъстъците са богати на протеини, витамини и фибри. Те съдържат огромно количество мазнини, само че множеството от тези мазнините са известни като „ положителни мазнини “ и в действителност оказват помощ за намаление на равнищата на " неприятния " холестерол Фъстъците са и отличен източник на магнезий.

Изследователите са разкрили, че яденето на фъстъци всеки ден може да помогне за поддържане на здравето на сърцето. Фъстъците съдържат повече протеин от всяка друга ядка и повече от 30 съществени витамина и минерала. Те са и добър източник на фибри.

И въпреки всичко консумирането на прекалено много фъстъци е нездравословно за здравето ни. Високите количества наситени мазнини могат да доведат до инсулт, инфаркт, храносмилателни проблеми, високо кръвно налягане, запушени артерии и други здравословни затруднения.

Какви са изгодите от потреблението на фъстъци?

Понижават равнището на неприятния холестерол - фъстъците съдържат огромно количество мононенаситени мастни киселини. Те предотвратяват развиването на коронарна болест на сърцето и понижават равнището на неприятния LDL холестерол и покачват положителния HDL холестерол.

Подпомагат растежа и вярното развиване на организма - фъстъците имат високо наличие на белтъчини и аминокиселини, които подкрепят верния напредък и развиването на организма.

 изгоди от фъстъците

Намаляват риска от развиването на рак на стомаха - съдържат огромно количество полифенолни съединения и антиоксиданти, които понижават рисковете от появяването на рак на стомаха. Според някои проучвания, потреблението на фъстъци може да понижи риска от развиване на рак на червата с 27%.

Подобряват паметта - ниацинът, именуван също витамин B3, който се съдържа във фъстъците, оказва помощ за възстановяване на мозъчната активност и паметта.

Предпазват кожата - съдържат витамин E, който защищава кожата от нездравословното влияние на свободните радикали.

Служат като предварителна защита против сърдечни болести, вируси и неврологични болести.

Фъстъците съдържат витамин B комплекс и доста минерали. При дамите понижават риска от формиране на камъни в жлъчката.

Имат положителен резултат при лекуването на депресии - фъстъците съдържат триптофан, който оказва помощ за освобождението на серотонин, усилва равнището му и попречва депресиите.

По време на бременността понижават риска от нарушавания на невралната тръба у плода. Голямото количество фолиева киселина във фъстъците може да понижи риска от раждане на дете с нарушавания на невралната тръба с до 70%.

Помагат при намаляване - Според научните изследвания хората, които постоянно употребяват фъстъци, по-добре поддържат в норма телесното си тегло. Освен това фъстъците понижават риска от затлъстяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР