Фармацевтичната компания "Хювефарма", основана от братята Домусчиеви, e сключила сделка

...
Фармацевтичната компания "Хювефарма", основана от братята Домусчиеви, e сключила сделка
Коментари Харесай

Хювефарма купи американска фирма за ветеринарни продукти

Фармацевтичната компания "Хювефарма ", учредена от братята Домусчиеви, e сключила договорка за покупката на американския водач в биологичните нововъведения при медикаментите за животни AgriLabs. В договорката е включена и дъщерната ѝ компания Benchmark Biolabs, оповестиха от българското сдружение. AgriLabs, със седалище в Сейнт Джоузеф, Мисури, е водач в биологичните нововъведения за здравето на животните в Съединените щати.

С този ход "Хювефарма " ще разшири наличието си на американския пазар.
"Изключително съм горделив с постигнатото през годините от "Хювефарма "! Компания, която започва от нищото! Сделката от през днешния ден за покупката на американските Agrilabs и Benchmark Bios ще открие нови хоризонти за нас ", разяснява във Фейсбук придобиването Кирил Домусчиев, изпълнителен шеф на "Хювефарма ".
В договорката влизат всички продуктови линии на AgriLabs, както и системата за слагане на инсектициди VetGunTM и бизнеса със профилирани ваксини на AgriLabs. В допълнение, придобиването включва също договорите за произвеждане с компанията Antelope Valley Bios, договорите за произвеждане и портфолиото на VaxLiant® от нови адюванти (вещества или препарати, смесвани от потребителя с артикули за растителна отбрана, които ускоряват успеваемостта или другите пестицидни свойства).
"Хювефарма " и AgriLabs са мощни, допълващи се компании, ориентирани към обезпечаване на действителни решения при производството на храни за животни ", споделя Глен Уилкинсън, президент на американското подразделения на „ Хювефарма”. "Това придобиване укрепва способността ни да предоставяме най-високо качество на продуктите и услугите ", прибавя той. Според Уилкинсън това придобиване задълбочава тактиката на „ Хювефарма” за основаване на уравновесено портфолио от артикули и възстановяване на наличието ни на международния пазар.
С тази договорка заводите на "Хювефарма " в Съединени американски щати към този момент стават шест.

"Хювефарма " ЕАД, учредено през 2000 г.от семейство Домусчиеви, оперира в целия свят, като 99% от продукцията се продава отвън Българияв над 95 страни. Основните продуктови категории на компанията са хранителни добавки, ензими и ветеринарни артикули за животни, както и дейни съставки за лекарствени артикули за хуманна медицина.

"Хювефарма " е българска фармацевтична компания, профилирана в производството на артикули за ветеринарната и хуманната медицина. Тя има три завода в България в градовете Пещера, Разград и Ботевград. Тя е благосъстоятелност на Домусчиеви посредством сдружението им "Адванс пропъртис ".

"Хювефарма " е главен спонсор на футболния тим "Лудогорец " (Разград), благосъстоятелност на Кирил Домусчиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР