Фактическо обвинение срещу Бойко Борисов вероятно към момента има. Това

...
Фактическо обвинение срещу Бойко Борисов вероятно към момента има. Това
Коментари Харесай

Менда Стоянова чула за ареста си по телевизията

„ Фактическо обвиняване против Бойко Борисов евентуално все още има. Това е регламентирано в наказателно-процесуалния кодекс. Обвинение може да се повдигне и с първите дейности по следствие, като арестите, претърсвания и изземвания “, сподели юрист Михаил Екимджиев пред bTV във връзка ареста на някогашния министър председател.

„ Не знаем дали е имало налице обстановка по необходимост, само че представете си в случай че Министерство на вътрешните работи беше решило да работи общоприетоо с авансово позволение от Специализирания съд. На първата минута Иван Гешев щеше да знае това, на втората минута Борисов щеше да знае това и към този момент можеше да е в Дубай или Сърбия “, сподели още Екимджиев.

Той разяснява също, че с него се е свързала Менда Стоянова, за която също се появи информация от Министерство на вътрешните работи, че е арестувана. „ Тя научаваше от малкия екран, че е задържана. Това оставя горчив усет “, сподели Екимджиев.

По думите му тя го е потърсила, тъй като знае, че Екимджиев се занимава с каузи в Страсбург.

„ Заради това злепоставяне, което нощес се случваше с обявяване на обстоятелството, че е задържана – това в действителност е проблем с презумпцията за невиновност “, сподели Екимджиев.

Той добави, че няма разумно пояснение за информацията от Министерство на вътрешните работи и разминаването в арестите.

„ Може да е неприятна полицейска съгласуваност. Другото е прикрит план и пушилка, може да има и трети сюжет – протест на междинния ешалон на полицията да се извършват разпоредби на управлението “, сподели юристът.

Екимджиев отхвърли да разяснява основанията за ареста на Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР