ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Путин започна да сменя риториката за колективния Запад

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Путин стартира да сменя риториката за груповия Запад с положителния и неприятния Запад.

И че той в действителност воювал не с Украйна, не и със Запада, а единствено с неприятния Запад.

Това разяснява във " Facebook " Евгений Кънев.

Добрият Запад - в неговата агитация - това са хората с консервативни и християнски полезности. А неприятният Запад - това са демократичните, неоколониални, глобалистки елити, които имали ”странни хрумвания ” за света.

Не имам вяра да не ви звучи познато, тъй като и у нас цялата консервативно-патриотарска общественост също води свещена борба да откопчи България от лапите на демократичните - глобалистки елити. Макар аргументацията да варира - то таргетът е един и същи. Но и източникът на тази агитация също.

Целта е консервативно устроените хора по света да отдадат проблемите, които има всяка страна на глобализацията, най-често представяна като намеса на Запада в суверенитета на Изтока. Който притиснат е заставен за стартира войни. Идеята е какъв брой по-добре би било Западът да се концентрира върху вътрешните си проблеми и изолира от Изтока, както бе почнал Тръмп. Да унищожи партньорствата на Америка, НАТО, СТО, даже Европейски Съюз, преговаряйки с обособени страни, да отдръпна финансирането на Организация на обединените нации и така нататък За да бъде напълнен вакуума от Изтока с неговата идеология. А консервативните хора да върнат света преди 100 години и да се консервират в положителното остаряло минало.

Точно както у нас следва още дълъг път към разбирането, че международният ред е основан на полезности и войната в Украйна ще дефинира кои да са те - същото важи за всички страни по света. Дори за Съединени американски щати.

Ето в този момент предстоят избори за Конгрес и има немалка възможност спечелилите републиканци да орежат помощите за Украйна - тъй като хората в Съединени американски щати ги интересува главно стопанската система. Отново остарялото мислене от преди 1932, поради което Съединени американски щати позволиха развихрянето на нацистка Германия и милитаристична Япония.

Парадоксът е, че хората не схващат, че техните стопански проблеми с инфлацията през днешния ден са на първо място резултат от деглобализацията и нарушените доставки, поради безумната война на Русия и нулевата КОВИД политика на Китай.

Под въпрос е международният ред след Втората Световна Война, който пази полезности - самоопределяне, цялост на границите, правата на индивида и др, от които най-голяма изгода имат дребните страни - тъй като този ред е основан на правото, а не на силата.

Само късогледи политици могат през днешния ден да пледират за изолационистка индиферентност. И да не се оказва помощ на Украйна.

Ако Путин завоюва украински територии след тази война - нищо положително не чака Светът.

А най-много прилежаща България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР