ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Какво постигна Путин с инвазията в Украйна

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На 24 февруари съветската войска, по разпореждане на Владимир Путин, стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, без да има каквато и да е причина за нея. Мечтата на Путин да възроди Съюз на съветските социалистически републики и да анексира непознати земи претърпява величествен неуспех, тъй като съветските окупатори на украинска земя търпят невиждани загуби и унижения. Вече над 200 дни се води тридневната „ спецоперация “ по завладяване на Киев и събаряне на Володимир Зеленски от власт. Путин за няколко месеца реализира неща, които изглеждаха мъчно постижими. А точно:

Путин сплоти украинците, както не би съумял никой украински политик. С експанзията си против Украйна съветският деспот Путин сплоти украинския народ, както не би съумял и не е успявал нито един украински общественик. Сутринта на 24 февруари, когато започнаха да падат ракети в Украйна, тази самостоятелна страна осъзна, че нейният комшия желае да я унищожи. Путин очакваше украинците да посрещнат неговите бойци като освободители. Но ги посрещнаха с коктейли „ Молотов “.

Путин извърши огромна езикова промяна в Украйна. Преди пълномащабната война и преди противозаконното анексиране на Крим през 2014 година всеобщо в Украйна се говореше на съветски. След войната обаче украинците към този момент отхвърлят да беседват на съветски, тъй като свързват този език с фашистката войска на Путин, извършваща военни закононарушения против техни близки и родственици.

Путин разшири НАТО. Заради нашествието Швеция и Финландия, които десетилетия наред поддържаха боен неутралитет, осъзнаха, че думата на Кремъл не коства нищо и би трябвало сами да подсигуряват сигурността си. Ако Русия не беше почнала война против своя комшия, двете скандинавски страни нямаше да изискат участие в НАТО.

Путин демилитаризира съветската войска. Президентът на РФ за седем месеца съумя да демилитаризира своята войска и да унищожи градения с години мит за нейната мощност. „ Безаналоговите “ въоръжени сили на Русия търпят безаналогови провали на украинска земя, а жертвите са десетки хиляди. И въпреки Кремъл да не се интересува за човешкия живот, даже на личните си бойци, във федерацията от ден на ден хора стартират да задават неуместни въпроси.

Путин умъртви съветската стопанска система, само че направи реклама на Лада. Западните наказания, наложени поради войната, сковаха съветската стопанска система, колкото и пропагандните съветски медии да се пробват да ни убедят в противното. Много съветски фамилии въпреки всичко получиха нови коли Лада, в подмяна на убитите им синове на фронта в Украйна. Някои даже се похвалиха с подарената Лада, връх на автомобилното инженерство и футуристична мисъл.

Войната разкри прислужниците на Кремъл. Руската инвазия в Украйна хвърли светлина кои политици, анализатори, публицисти и актьори в Европа (в това число и България) биха си затворили очите за ужасяващите убийства в Украйна, с цел да се подмажат на незаконния режим на Путин или да получат и някоя друга копейка. Високопоставени политици, измежду които и президентът на България Румен Радев, захвърлиха всички правила, на които е построен демократичният и либерален свят, само че дано не не помнят, че след окончателната победа на Украйна ще бъдат посочени с пръст като национални предатели.

„ Стратегията “ на Путин върви по проект. Руските бойци не престават да търсят нацисти в Украйна, скрити в перални, готварски печки и тв приемници. Дори контраофанзивата на Украйна е в проекта на Путин. Неговите бойци не бягат, те се „ прегрупират “. И по този начин тридневната интервенция по завладяване на Киев навлезе в ден 202.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР