ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Защо ми идва да крещя, за да станем хора!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Следващите редове са свързани с следващата тежка злополука, с следващите почтени жертви, с следващата горест за околните, с следващите несбъднати фантазии, с следващия малшанс да си в несъответствуващия миг на несъответствуващото място.

Ето по тази причина ми идва да викам, с цел да станем хора.

И няма да се впускаме в детайлности с какъв брой е карал Георги Семерджиев при случая край НДК, бил ли е дрогиран и така нататък Това ще го дефинират способените органи. Около цялата тази покруса друго нещо се набива в очи. Покорството, безразличието, бездушието, неналичието на персонална принадлежност към общество и така нататък Това да се скриеш, да си замълчиш, да подминеш, да се скатаеш, да се наведеш, да не си създаваш проблеми – какъв брой е типично и просто.

За какво става въпрос

Преди да се размаже Георги Семерджиев с джипа си вечерта, той е имал и различен случай. Ударил е кола на Околовръстното в София. Самият потърпевш по-късно пусна клип, а по-късно и споделя за случката. Как е бил засечен от Семерджиев, по какъв начин е бил забърсан,

НО НЕ Е ПОДАЛ СИГНАЛ.

Защо не подал сигнал, тъй като не била огромна вредата.

Ето в това е казусът. Капсулата, в която всеки живее, тъй като по този начин си е подредил живота. И тъкмо това капсуловане, в което другите не те интересуват, докара по-късно до огромната покруса.

Какво щеше да се случи, в случай че въпросният господин бе подал сигнал?

100% Георги Семерджиев щеше да бъде издирен. Дали щеше и да е задържан… Трудно е да се каже. Но щеше да бъде издирен. Когато някой направи злополука, тъй като ожулването на кола е ПТП, и избяга, това е тежко нарушаване. Полицията сигурно търси лидера, тъй като се води, че той по хипотеза е използвал алкохол или дрога, откакто бяга. Каквито и да са номерата, каквато и да е колата, полицията има способи по какъв начин да си свърши работата. И в случай че всичко това се бе случило, в случай че имаше подаден сигнал, вероятността Семерджиев вечерта да не кара, а двете девойки да са си живи и здрави, е доста огромна. И ето по този начин на първи взор едно скатаване сутринта, с цел да си нямаш проблеми, докара до гибел.

Така че дано да спрем да се скатаваме, дано спрем да бъдем безразлични. Когато забележим несправедливост, да я посочим. Да, може след това да ни викат като очевидци, може да си загубим персонално време, може претърпим персонални вреди, само че ще си е коствало. Защото пакостникът ще си получи наказването.

То може и да не е такова, каквото ни се желае, само че ще сме си изпълнили дълга пред обществото да бъдем дейни. А това несъмнено не е мъчно. При другия вид – скатаването, просто ще си останем дребни човечета, живеещи в сивотата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР